Rekordoppslutning etter at LO boikottet Israel

Interesseorganisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) har i løpet av ett døgn opplevd enorm pågang – og bikker nå 10.000 medlemmer.

Allerede i februar advarte MIFF om at årets LO-kongress kunne komme til å vedta en boikott av Israel.

MIFF er sterke tilhengere av Israel og jobber aktivt for å fremme Israels interesser.

Boikott

Mange av medlemmene er aktive kristne som føler et sterkt fellesskap med Israel. I løpet av noen få år har antall medlemmer økt fra noen få tusen til nærmere 10.000 medlemmer.

Etter at LO i går vedtok å boikotte Israel koker det på MIFFs hjemmesider. MIFF leder Conrad Myrland har aldri opplevd større pågang;

– Det er helt vilt. Siden i går har vi fått 180 nye medlemmer som sier de vil melde seg inn i protest mot LO vedtaket. Vi er i ferd med å bikke 10.000 medlemmer og det er ganske stort. Mange av dem har allerede meldt seg ut av LO og vi venter flere.

LO er taus.

På nettsidene til MIFF skriver en mann fra Buskerud at;

– Jeg har vært medlem av LO siden 1974. I dag meldte jeg meg ut. At jeg indirekte har støttet både holdninger, agitasjon og retorikk gjør vondt. Ja, jeg er faktisk skamfull.

LOs vedtak om Israel-boikott kom etter at LO-forbundet EL og IT sammen med LO-Oslo kjempet gjennom forslaget mot ledelsens vilje. LO vil ikke kommentere saken da de blir kontaktet av TV2 på lørdag, og kan heller ikke si hvor mange som har meldt seg ut av Landsorganisasjonen i protest mot boikotten av Israel.

MIFFs leder tror at all oppmerksomheten rundt LOs boikott har skadet fagforeningen og oppnådd det motsatte av det de ønsker.

– Dette viser at flere har forstått at LO er på feil spor og ikke har sjekket fakta grundig nok, sier Conrad Myrland.

– Er det et paradoks at vedtaket driver medlemmer vekk fra LO og over til MIFF?

– Vi har plass til alle som støtter det støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Erez Israel.