Målkåt Koomson herjet for Sogndal – ekspertene slakter Viking

Tre mål av Sogndals Gilbert Koomson og ett av Martin Ramsland sørget for nok et Viking-tap i serien. Stavanger-laget er tabelljumbo med seks tap på åtte kamper.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Viking fikk en nesestyver hjemme mot Sandefjord sist (0-2-tap), og lørdag ble det nok en nedtur. Sogndal vant 4-0 og sendte siddisene hjem med null poeng i sekken. Viking, som står med fire poeng, har nå tapt mot Vålerenga (b), Tromsø (h), Sarpsborg (b), Rosenborg (h), Sandefjord (h) og nå Sogndal (b).

– Dette var den verste kampen jeg har sett i min tid i Viking, sa trener Ian Burchnall til Eurosport etter kampen. Til slutt ble det tremålstap.

– Vi må prøve å gjøre en mye bedre forestilling i vår neste kamp (mot Aalesund), la han til.

Ekspertene slaktet Viking
I FotballXtra var ekspertene imponert over Sogndal, men desto mer skuffet over Viking.

– Det er et sterk resultat av Sogndal. Kjetil Wæhler var helt sjef bak der. Hele laget kjempet og kriget og det var fullt fortjent at de vant. Men dette er synd for Viking, og de får en tøff hjemtur nå. Mange av dem så ut som de bare ville bli ferdig med kampen, sa John Arne Riise i FotballXtra.

– Det var enveiskjøring fra start til slutt. De tok en 4-0-seier mot et Viking-lag som kommer til å slite veldig denne sesongen, slo han fast.

Viking måtte tåle en ny gedigen nedtur og ligger fremdeles helt sist på tabellen.

– Viking kommer til å kjempe om medaljer igjen i fremtiden. Men klubben har slitt stort med sin økonomi og har tatt helt nødvendige grep for å få orden på økonomien. Når de har fått det, så kan de begynne å bygge et godt fotballag, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

John Arne Riise håper Viking ikke bytter trener om de svake resultatene fortsetter.

– Jeg håper at Viking velger å fortsette å satse på treneren som er der nå, slo han fast i FotballXtra.

Tidligere landslagssjef Egil Drillo synes det er trist at Viking ligger i bunnen av tabellen.

– Viking som klubb skal definitivt være med i toppen i norsk fotball. Men jeg tviler på det blir denne sesongen eller de neste sesongene. De må bygge laget og organisasjonen og det er de i gang med nå, poengterte Drillo om Vikings nedtur.

Koomson-dobbel
Gilbert Koomson ga Sogndal en drømmestart på eget kunstgress. Keeper Mathias Dyngeland spilte en lang ball opp, og Koomson smatt enkelt foran Viking-forsvaret. Alene med Iven Austbø i Viking-buret gjorde 22-åringen fra Ghana ingen feil. Ballen satt sikkert i nettmaskene til 1-0.

Samme mann doblet ledelsen på vakkert vis sju minutter før pause. Da gjorde han også alt selv. Koomson fikk ballen på 20 meter, vendte lekkert vekk en Viking-forsvarer, før han så plasserte ballen opp i venstre kryss bak en sjanseløs Austbø.

Viking ville ha straffespark da Robin Shroot gikk ned i boksen en stund før 2-0-målet, men spissen fikk ikke gehør av dommer Kai Erik Steen.

– Spillerne må vise litt stolthet, sa en irritert Ian Burchnall i pausen.

Over streken
Samuel Adegbenro trodde han hadde redusert etter en times spill. Vingen kriget ballen i mål etter klabb og babb, men dommeren blåste frispark mot Viking-spilleren, til hans store fortvilelse. Adegbenro så også ut til å pådra seg en smell et stykke ut i omgangen, noe som bør bekymre Stavanger-laget.

Koomson punkterte kampen til 3-0 fra straffemerket etter 69 minutter. Karol Mets forårsaket straffen da han felte Martin Ramsland. På tampen satte sistnevnte inn 4-0.

Viking maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt, og triumfen var klar for vertene. Seieren var svært viktig for Eirik Bakke og Sogndal. Laget krøp nemlig over nedrykksstreken i Eliteserien, og står nå med åtte poeng. Et skår i gleden var imidlertid at Victor Grodås måtte ut med skade.

Veteranen Kjetil Wæhler debuterte for øvrig for Sogndal lørdag. Han bidro til at laget holdt nullen på eget kunstgress.

(©NTB/TV 2 Sporten)