KLAR FOR FINALEN: Rafael Nadal jubler etter å ha slått Novak Djokovic i Madrid. Foto: Sergio Perez
KLAR FOR FINALEN: Rafael Nadal jubler etter å ha slått Novak Djokovic i Madrid. Foto: Sergio Perez

Nadal gruset Djokovic i Madrid

Rafael Nadal ga lørdag et nytt bevis på sin forrykende form da Novak Djokovic ble feid av banen i semifinalen i Madrid Masters.

Den spanske gruskongen har funnet godformen før Roland-Garros. Han har allerede tatt sin 10. tittel i både Monte Carlo Masters og Barcelona Open, og nå er han på god vei mot den femte Madrid-tittelen.

Med settsifrene 6-2, 6-4 tok han sin første seier over Djokovic på de åtte siste kampene. Statistikken hans i grussesongen er 14 seirer på like mange kamper.

– Rafa var åpenbart den beste i dag, og han fortjente å vinne. Han kontrollerte kampen fra start til slutt, sa Djokovic, som spilte sin første turnering siden han brøt med sin mangeårige trener Marian Vajda.

Serberen har ennå ikke funnet en ny trener.

Det var den 50. kampen mellom Nadal og Djokovic, og Nadal reduserte til 24-26 i innbyrdes oppgjør. Samtidig brøt han en rekke med 15 strake settseirer for Djokovic.

Heiet fram av elleville hjemmetilhengere, blant dem Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, innledet Nadal kampen ved å bryte Djokovics serve blankt. Serberen vant bare fire poeng til sammen i kampens fire første game, og på 4-0 skjønte de fleste hvilken vei det gikk.

– Jeg spilte ikke tennis av særlig høy kvalitet, men det gjorde han. Han gjorde som han ville, særlig i første sett, medga Djokovic.

Nadal spiller finale søndag mot vinneren av semifinalen mellom Dominic Thiem og Pablo Cuevas.

(©NTB)