Gular til topps i Holmenkollstafetten: 
– Gullet kom hem

Mens Tjalve vant kvinneklassen.

Gular vant herreklassen i Holmenkollstafetten med tiden 50.08,6. Tjalve ble nummer to, 50,1 sekunder bak. Strindheim knep tredjeplassen. Det skilte 1.15,1 opp til vinnerlaget.

Gular hadde en solid posisjon fra første meter, i kamp med blant andre Ullensaker/Kisa, Gular og Strindheim. Til slutt var det likevel Gular-mannskapet som kunne juble. Det var første gang siden 2013 at bergenserne gikk til topps.

Torbjørn Lysne fikk æren av å løpe først i mål med stafettpinnen.

– Gullet kom hem, sier han til TV 2.

– Resultatlisten er som forventet. Tjalve løp dårligere i år enn i fjor. De hadde mange skader. Gular hadde ingen svake punkt på laget, sa TV 2-nestor Johan Kaggestad etter målgang.

Tjalve vant kvinneklassen
Tjalve løp inn til suveren seier i kvinnenes eliteklasse. Benedicte Hauge løp laget sitt inn til seier på kvinnenes ankeretappe. Hun fikk en enkel reise. Vinnertiden totalt ble 59.37,5. Det var samme tid som i fjor.

Dette var Tjalves femte seier i kvinneklassen gjennom tidene.

– Det er veldig gøy. En ære å løpe med dette flotte laget. De gjorde det enkelt for meg på sjarmøretappen. Det var en fryd, sa ankerkvinnen Hauge i et intervju vist på TV 2.

Tjalve var 2.10,3 minutter foran Gular på annenplass. Det var 2.32,8 ned til BULs førstelag på tredje.

Friidrettsløper Karoline Bjerkeli Grøvdal var i aksjon for Tjalve opp den tøffe Besserud-bakken. Hun sendte laget ut i klar ledelse.

– Det var like hardt som i fjor. Brutalt å løpe opp bakken, men gøy. Vi er store favoritter, og jeg håper det holder helt til mål. Dette var veldig gøy, sa hun etter sin etappe.

(©NTB)