Toppkampen endte målløst: – Nivået i Eliteserien har vært skuffende

Verken Stabæk eller Rosenborg maktet å score på Nadderud. Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen er skuffet over det som har blitt prestert hittil i Elitserien.

Stabæk – Rosenborg 0-0:

Oppgjøret mellom serieleder Rosenborg møtte tabelltoer Stabæk ble ikke særlig underholdende.

De første 45 minuttene skapte lagene knapt en eneste sjanse. Etter pause skapte begge lagene mer fremover.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Stabæk var kanskje nærmest seieren, men oppgjøret på Nadderud endte målløst.

– Arild Østbø var strålende og reddet det ene poenget for Rosenborg. Stabæk var nærmest seieren, for i andreomgang var Stabæk veldig gode på en halvdårlig gressmatte. Rosenborg har enda ikke tapt, men enda ikke imponert oss. Nicklas Bendtner var ikke i nærheten for Rosenborg. Stabæk viste igjen at de vil være med i toppen for å bli, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter kampen.

Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen er ikke imponert over prestasjonene som er vist i Elitserien hittil denne sesongen.

– Dessverre er jeg skuffet. Det har vært mye dårlig, både når det gjelder forsvarsspill og angrepsspill. Det er mulig at vi ser for mye internasjonale fotball, og er blitt litt bortskjemte, men angrepsspillet i Eliteserien lider av for mye balltrilling og omstendeligheter. For noen uker siden var jeg og så FC København i Danmark, og det skuffer meg at de i Danmark spiller mer fremoverrettet enn i Norge, sa trenerlegenden Egil Drillo Olsen i lørdagens FotballXtra.

Rosenborg topper fremdeles Eliteserien, seks poeng foran Stabæk. Rosenborgs keeper Arild Østbø noterte seg for en fantomredning etter pause, og reddet trolig poenget for serielederen.

– Det ble tøffere enn vi trodde. Det ble vanskelig på en dårlig bane. Jeg hadde noen redninger som kom på instinkt, sa Rosenborgs keeper Arild Østbø etter kampen.

Sjansene uteble
Det ble en skuffende første omgang på Nadderud, der verken Rosenborg eller Stabæk klarte å skape noen sjanser.

Nærmest kom Rosenborg da tidligere Stabæk-spiller Vegard Eggen Hedenstad skjøt like utenfor fra langt hold rett før dommeren blåste av omgangen.

– Det humpet og spratt hit og dit og var nok ikke noen stor kamp å se på. Det var ikke noe underholdende, sa Rosenborgs Tore Reginiussen til MAX i pausen.

Etter pause gikk Rosenborg rett i angrep. Bakenga kom seg gjennom Stabæk-forsvaret, men avslutningen gikk rett på keeper.

– En sinnsyk redning
Etter én times spill kom kampens største sjanse. Et corner fra Stabæk ramlet ned i beina på Hanche-Olsen, men Østbø fikk avverget scoring etter en fremragende redning.

Like etter leverte Østbø det som må være årets redning i Eliteserien denne sesongen.

Den lovende keeperen fikk utrolig nok en hånd på ballen etter at Luc Kassi headet ned i lengste hjørnet.

– Rett og slett en helt sinnssyk redning av Østbø, slo den tidligere Vålerenga-treneren Kjetil Rekdal fast under sendingen på MAX.

Ti minutter før slutt kunne Anders Konradsen blitt helten for Rosenborg. Men fra god posisjon skjøt han like over mål.

Ingen av lagene klarte å score, og toppkampen endte målløst.

Lundemo debuterte fra start for RBK
Rosenborg gjorde tre endringer fra 2-1-seieren over Brann. Arild Østbø tok over keeperplassen fra André Hansen, som måtte ut med skade etter en time sist serierunde.

Marius Lundemo kom inn for Fredrik Midtsjø på den ene indreløperplassen, og fikk sin debut fra start for RBK.

Midstjø ble flyttet opp for å fylle kantrollen i Pål André Hellands skadefravær.

Slik startet lagene:

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba - Skogseid, Skjønsberg, Hanche-Olsen, Moe - Kassi, Lumanza - Brochmann, Vetlesen, Njie - Ohi

Rosenborg (4-3-3): Østbø - Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Meling - Jensen, Konradsen, Lundemo - Midtsjø, Bendtner, Bakenga

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL