City slapp med skrekken etter ekstraordinær straffe-annullering

Riyad Mahrez trodde han hadde banket inn 2-2 i et høydramatisk oppgjør på Etihad.

Manchester City-Leicester 2-1

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Manchester City har tatt et solid grep om en plass blant de fire beste i Premier League, etter lørdagens hjemmeseier over Leicester City. David Silva ordnet 1-0, før Gabirel Jesus doblet på straffespark.

Før pause skapte Shinji Okazaki spenning igjen med et fantastisk volleytreff. Andre omgang var mer hendelsfattig enn den første, men et kvarter før slutt kokte det.

Riyad Mahrez fikk et korrekt idømt straffespark da han ble felt av Gaël Clichy. Mahrez tok selv straffesparket og så ut til å blåse den i krysset bak City-målvakt Willy Caballero, men målet ble annullert. I avslutningsøyeblikket skled Mahrez og han fikk to berøringer.

Det fikk dommer Robert Madley med seg og målet ble underkjent. Leicester fikk ikke ta straffesparket om igjen, uten at det skapte store protester.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad trakk en parallell til en lignende hendelse i midtuken, der Atlético Madrid-angriper Antonio Griezmann fikk sitt straffespark godkjent i Champions League-semifinalen mot Real Madrid.

– Pep Guardiola vil føle seg heldig. Det er en unik situasjon, og noe de færreste har sett før, sier tidligere Charlton- og West Ham-manager Alan Curbishley i TV 2s Premier League-studio.

Manchester City-manager-manager Pep Guardiola skrøt av dommeren som annullerte Mahrez’ straffescoring.

– Virkelig bra gjort av dommeren. Det er første eller andre gang jeg har sett noe lignende i min karriere. I kampene fremover må vi sjekke skoene våre.

Leicester klarte aldri å komme tilbake og måtte se seg slått av City, som nå har seks poeng ned til femteplassen med to kamper igjen å spille. Arsenal på femteplass har tre kamper igjen og møter Stoke senere i dag. Leicester på sin side ligger på niendeplass før resten av Premier League-rundens kamper.

– I dag kan vi si at City var heldige, med straffe-annulleringen og 1-0-målet. Selv om de var det beste laget, kunne det endt uten poeng om alt hadde gått galt, sier Steffen Iversen i TV 2s Premier League-studio.

– Sterling ljuger
1-0-scoringen til City skulle vært annullert, da en offsideplassert Raheem Sterling strakk seg mot ballen, uten å være nær avslutningen til David Silva.

– Så sant prøver å nå ballen, er det offside. Det betyr ingenting at han ikke er nær ballen, sa Alan Curbishley i pausen.

Sterling sier etter kampen at han visste at han var offside og derfor trakk seg.

– Det ser ikke sånn ut. Han prøver å ta ballen, så der ljuger han, mener Steffen Iversen.

Guardiola var usikker på Citys første mål.

– Jeg vet ikke om Raheem var nær ballen. Dommeren sa ingenting om det. Han er i garderoben sin, dere kan spørre ham. Men nå har vi to kamper igjen som er veldig viktig. Nå skal vi hvile oss frem til tirsdag, sa han.

Stor målsjanse tidlig
Manchester City-manager Pep Guardiola hadde benket Sergio Agüero til fordel for Gabriel Jesus. De lyseblå fikk den første muligheten etter bare tre minutters spill. Et innlegg fra høyre traff pannen til Fernandinho, som headet like utenfor fra kloss hold.

I det 28. spilleminutt kom den neste store målsjansen da Raheem Sterling kom seg fri på høyresiden. Han fant venstreback Gaël Clichy foran mål. Franskmannen stolte ikke på å styre innlegget med høyrefoten. Det var en dårlig idé, for med venstrefoten ble det vanskeligere.

– Er det høyrebeinet så dødt, Clichy, at du ikke kan sette den med det? kommenterte TV 2s Kasper Wikestad på Etihad.

Bare ett minutt senere var det endelig noe å juble for hos hjemmefansen. Leroy Sané spilte til David Silva på ti meter. Spanjolen kunne bredside inn 1-0 forbi Kasper Schmeichel, til store protester fra Leicester-spillerne. Sterling var i offside foran mål og forsøkte å nå ballen, men den tidligere Liverpool-vingen nådde ikke ballen og dommerne godkjente målet.

– Der er det strengt tatt offside, men han ikke borti ballen. Spørsmålet er om han påvirker spillet. Kasper Schmeichel hadde ikke rukket bort uansett. Det er en vanskelig situasjon, sier Wikestad.

– Så sant prøver å nå ballen, er det offside. Det betyr ingenting at han ikke er nær ballen, sa Alan Curbishley i TV 2s Premier League-studio.

Straffesituasjoner
Like etter gikk Fernandinho i bakken innenfor Leicester straffefelt, men dommeren vinket brasilianeren opp. Med ti minutter igjen av første omgang måtte imidlertid dommer Robert Madley peke på ellevemeteren. Leicester-stoppet Yohan Benalouane måtte bruke ulovlige midler for å stoppe Sané.

Yaya Touré sto klar til å ta straffesparket, men Gabriel Jesus fikk æren. Han sendte Scheimchel til den ene siden og satte ballen i det tomme hjørnet.

– Det er et godt straffespark. Han ser på Scheimchel hele veien. Sambaen er løs på Etihad, kommenterte Wikestad.

Med 2-0 så det ut til å gå mot en komfortabel seier for Manchester City, men like før pause skapte Shinji Okazaki spenning med et fantastisk volleymål. Marc Albrightons innlegg fra venstre traff en svevende japaner.

– Se på det! Det er et ninja-mål fra Okazaki. Så enkelt kan det gjøres for å skape liv i kampen. Manchester City var i ferd med å bli i overkant komfortable. Krigeren Okazaki - det er et kunstmål, sa Wikestad.

Jevnt etter pause
Manchester City tok med seg 2-1-ledelsen til pause. Andre omgang ble jevnere, men lagene slet med å skape store målsjanser. Midtveis i omgangen fikk Marc Albrighton og Andy King skader som stykket opp kampen.

Men et kvarter før slutt fikk Leicester en gyllen mulighet til å få utligningen. Riyad Mahrez fintet Clichy, som la igjen et bein. Fjorårets spiller i Premier League ble tatt og fikk straffespark. Mahrez tok straffesparket, og da ble det drama på Etihad. Kantspilleren skled i skuddøyeblikket og avslutningen gikk via standfoten før det gikk i nettet bak Willy Caballero. Dommeren godkjente ikke målet og Mahrez fikk ikke tatt straffesparket igjen.

– Det er akkurat som vi så Antoine Griezmann i Champions League i midten, men da ble den godkjent. Dette er ekstraordinære scener. Dette ser vi ekstremt sjelden. Det er helt riktig av dommer Madley, sa Wikestad.

Leicester klarte aldri å komme tilbake igjen og måtte se seg slått 1-2, Kampen ble blåst av på 99:28. Det vitner om et høydramatisk oppgjør.