TIL ENGLAND? James Rodríguez (midten) skal være på vei til Manchester United. Her med Álvaro Morata (venstre) og Marcelo. 
TIL ENGLAND? James Rodríguez (midten) skal være på vei til Manchester United. Her med Álvaro Morata (venstre) og Marcelo.  Foto: Miguel Vidal

Fotballryktene: – Manchester United enig med Real Madrid-stjerne

Wayne Rooney må ut for å gjøre plass til colombianeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United er en finaleseier unna sesongens andre pokal i Europaligaen og dermed plass i neste sesongs Mesterliga. Manchester United-manager José Mourinho planlegger å bruke store penger når sommerens overgangsvindu åpner.

En av spillerne han ønsker å hente inn er James Rodríguez, og skal vi tro den colombianske radiostasjonen RCN Radio, gjengitt av Metro, har Real Madrid-stjernen kommet til muntlig enighet om en overgang til Manchester United. Det vil samtidig bety at kaptein Wayne Rooney forlater Old Trafford, for Colombias VM-helt fra 2014 skal ha drakt nummer 10.

Mourinho kan imidlertid glemme å hente Neymar fra La Liga, for brasilianeren sier at han trives i Barcelona, skriver Daily Express.

Men tilbake til Wayne Rooney: Manchester United er svært interessert i å hente Everton-spiss Romelu Lukaku, og Mourinho vil nå tilby Rooney som en del av avtalen, skriver Daily Mail. Everton verdsetter Lukaku til 1,2 milliarder kroner, mens United mener Rooney er verdt 200 millioner kroner.

Manchester City og Liverpool er begge på utkikk etter ny venstreback før neste sesong. ESPN melder at Southampton-back Ryan Bertrand vurderes. Manchester City planlegger nemlig storrengjøring i spillerstallen i sommer. Pep Guardiola har bestemt seg for hva som skjer med de sju spillerne på utgående kontrakt, men han kommer ikke til å gi beskjed før ved sesongslutt. Ifølge Manchester Evening News er Yaya Touré på vei ut.

Liverpool skal være i ferd med å svi av 300 millioner kroner på fjorårets OL-vinner med Brasil, Luan, som spiller i Grêmio i hjemlandet. Liverpool har fulgt 24-åringens utvikling i lang tid og er nå klare for å gjøre alvor av interessen, melder The Mirror. Samme avis skriver at Liverpool har Ben Gibson på ønskelisten, men midtstopperen kan bli værende i Middlesbrough, til tross for nedrykket til Championship.

Marcos Alonso ble seriemester med Chelsea fredag. Nå linkes venstrebacken til Barcelona av Mundo Deportivo.

Swansea står i fare for å rykke ned fra Premier League denne sesongen. Enten klubben blir i toppdivisjonen eller ei, er det ventet at klubber vil prøve seg på walisernes store stjerne, Gylfi Sigurdsson. Islendingen kobles til både West Ham og Everton av The Mirror. 300 millioner kroner kan være nok til å sikre seg den tidligere Reading- og Tottenham-spilleren.

Brendan Rodgers kan bli gjenforent med Fabio Borini i sin tredje klubb. Celtic-manageren ønsker seg italieneren, som har en nedrykksklausul i kontrakten med Sunderland som gjør ham tilgjengelig for 70 millioner korner, skriver The Telegraph. Sunderland Echo melder at Sebastian Larsson kan ta veien fra Sunderland til Fiorentina.

Youri Tielemans har vært satt i sammenheng med de fleste storklubbene i Premier League. Ifølge Le Soir er den unge Anderlecht-kapteinen så godt som klar for Monaco i en overgang verdt 250 millioner kroner.