Wenche Andersen (62) vant Gullrutens hederspris

Den gjeveste prisen under kveldens Gullruten gikk til hele Norges God morgen Norge-kokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Gullruten fredag kveld, ble det totalt delt ut 21 priser, men den gjeveste prisen ble spart helt til slutt.

Prisutdeleren var ingen ringere enn satsminister Erna Solberg, som hadde tatt turen til Grieghallen i Bergen for å hedre norske TV-personligheter – og særlig én av dem.

– Hun er kanskje ikke en av de mest omtalte kjendisene, startet Solberg.

– Men hun er en vi kjenner veldig godt, og har blitt veldig glade i, fortsatte hun.

Hun supplerte med å rose hennes smittende humør, gode smil og evne til å formidle godt gjennom TV-skjermen i 23 år.

– Helt utrolig!

Det tok sin tid før Wenche Andersen forsto at det var henne statsministeren snakket om. God morgen Norge-kollega Siri Avlesen-Østli måtte til og med hinte litt, før Wenche turte å tro at det var sant.

– Det er så typisk Wenche. Hun hører ordene, men hun klarer ikke å tro at det er seg selv det er snakk om. Jeg måtte si: «Wenche, det er deg», sier den stolte kollegaen.

– Dette var veldig hyggelig. Jeg setter utrolig stor pris på det, men å få en slik pris, det hadde jeg ikke trodd – i denne forsamlingen. Det er helt utrolig, sa en tydelig takknemlig Wenche Andersen etter showet.

Stolte kollegaer

GMN-kokken fikk også rosende ord av sine kolleger, Espen Fiveland og Siri Avlesen-Østli.

– Det er vel fortjent. Hun er en fantastisk inspirasjonskilde til så mange, også for meg, sier God morgen Norge-programleder Fiveland til TV 2.

Han legger til at han aldri hadde blitt så flink til å kokkelere på kjøkkenet, om det ikke hadde vært for Wenches gode tips etter at han begynte i God morgen Norge.

– Det er nok den mest fortjente hedersprisen noen gang, sa Avlesen-Østli til TV 2.

Skryt fra kulturministeren

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var også til stede under Gullruten, og skrøt hemningsløst av God morgen Norge-kokken.

– Hun er som folk flest er. Hun gjør ikke ting på en så jålete måte. Hun gjør det enkelt, og gjør at folk flest får lyst til å lage mat. Hun sprer så mye glede! Det er alltid hyggelig å våkne opp til Wenche, sa Hofstad Helleland til TV 2.

Også statsministeren hadde noen ekstra ord til den folkekjære TV-kokken.

– Det er vel fortjent. Etter å ha stått opp så tidlig i så mange år, og den formidlingen hun har gjennom skjermen er helt utrolig. Hun er alltid hyggelig, sier Erna Solberg til TV 2 i etterkant av Gullruten-Showet.