ØL: Tusener samlet seg foran storskjermen på Kontraskjæret i finværet for å drikke øl og se åpningskampen i Fotball-EM mellom Frankrike og Romania i fjor sommer.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ØL: Tusener samlet seg foran storskjermen på Kontraskjæret i finværet for å drikke øl og se åpningskampen i Fotball-EM mellom Frankrike og Romania i fjor sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Oslo har verdens dyreste halvliter – her finner du den billigste

Tsjekkias hovedstad Praha har den billigste halvliteren, skal vi tro analytikerne til Deutsche Bank.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Analytikerne til Deutsche Bank har sammenlignet prisene for en rekke tjenester i byer i forskjellige deler av verden, skriver Business Insider.

Kan du gjette hvilken by som har den dyreste ølen blant de nesten 50 stedene på listen?

Øverst finner vi nemlig Oslo, hvor en halvliter øl på pub i gjennomsnitt koster 9,90 amerikanske dollar, hvis vi skal tro analytikerne til storbanken.

De neste stedene på listen er Singapore (9 dollar) og Hong Kong (7,70 dollar), mens den norske feriefavoritten New York havner på fjerdeplass. Her må man ut med 7,40 dollar, det vil si rundt 63 kroner med dagens kurs.

For mange er kanskje den nedre delen av listen mer interessant. Helt i bunn finner vi nemlig Tsjekkias hovedstad Praha, hvor en halvliter bare koster 1,30 dollar, bare litt over 11 norske kroner.

Hvis man skal velge neste feriereise utelukkende basert på ølprisen, er heller ikke Johannesburg i Sør-Afrika noe dårlig valg. Her må man forvente å betale 1,70 dollar i gjennomsnitt.

Skål – og god helg!