Tottenhams største stjerne i EKSKLUSIVT TV 2-intervju:

Kane drømmer om hat trick mot Manchester United i White Hart Lane-avskjeden

Spurs-toppscoreren avslører også at det er umulig for ham ikke å tenke på at han kan bli tidenes siste målscorer på det ærverdige stadionanlegget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Manchester United søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Enfield, London (TV 2:)

Tidenes siste kamp noensinne på White Hart Lane har aldri vært nærmere, og forut for søndagens kamp mot Manchester United er spenningen elektrisk på Tottenhams treningsfelt.

De ansatte løper i alle retninger. Presserommet er stappfullt i anledning Mauricio Pochettinos pressekonferanse, og det er tydelig at det er store ting på gang i helgen.

TV 2 møter toppscorer Harry Kane, som fremdeles har en liten mulighet for å bli toppscorer i hele ligaen, fredag formiddag, og det er tydelig at angrepsstjernen er i riktig modus forut for avslutningskampen.

– Forhåpentligvis kan vi avslutte med et stort minne på søndag. Det er vanskelig ikke å tenke på at man kan være den siste spilleren som scorer mål der. Det er noe jeg definitivt har drømt om, men det viktigste er at vi vinner.

– Men du har fremdeles en mulighet til å bli toppscorer i ligaen. Mener du at du har en sjanse?

– Det er tre kamper igjen av sesongen, og jeg er tre mål bak, så et hat trick på søndag ville være fint. Hvem vet? Det ville være fint å gjenerobre den tittelen, sier forrige sesongs toppscorer i Premier League.

– White Hart Lane har føltes som et hjem
Kane er selv Tottenham-gutt, oppvokst i Walthamstow et kvarters kjøretur fra arenaen som det søndag for siste gang skal spilles fotball på. Det er åpenbart at anlegget har betydd mye for 23-åringen.

– Det har føltes som et hjem for meg. Det er åpenbart, for det har vært så nære, og jeg vært der som supporter og spilte min første kamp noensinne der. Jeg har så mange spesielle minner der, sier han.

Laget tegninger av Sheringham, Keane og Defoe
I lokalet TV 2 har fått tildelt på Tottenhams høymoderne treningsanlegg i Enfield henger det tegninger på veggene. De er laget av barn i åtte-tiårsalderen, og alle utenom to av dem inneholder navnet til Harry Kane. Han er den største stjernen i sin barndomsklubb.

– Selv tegnet jeg bilder av Teddy Sheringham, Robbie Keane og Jermain Defoe. Det var spisser og spillere som jeg så opp til og som jeg håpet at jeg en gang kunne spille sammen med og kanskje mot. Det var de tre jeg så opp til, sier han.

Søndag skal han selv spille den aller siste kampen på White Hart Lane, mens hans tre helter fra barndommen må vente til kampen er slutt før de kan få sin hyllest blant legendene som kommer til å entre banen etter kampslutt. Kane spår en spesiell dag søndag.

– Det kommer til å bli spesielt, og rimelig emosjonelt. Jeg tenker spillerne er desperate etter å vinne og å avslutte White Hart Lane med et eventyr. Da vil vi gjennomføre en ubeseiret sesong på hjemmebane, vi vil sikre andreplassen, og det vil være progresjon fra forrige sesong. Det er en stor kamp, mot et tøft lag. Manchester United er et tøft lag, men vi må bare ut der og prøve å vinne kamper, sier Kane.

– Starten av sesongen drepte våre tittelsjanser igjen
For andre sesong på rad er det Tottenham som har holdt lengst ut i kampen mot laget som til slutt endte opp som ligamester, men som da de liljehvite jaget Leicester forrige sesong er det også denne sesongen blitt for mange poeng å ta igjen i løpet av en vårsesong.

– Det har vært på samme måte. I desember var vi 13 poeng bak Chelsea, seks bak Manchester CIty og et par bak Arsenal. Starten av sesongen drepte våre tittelsjanser igjen, for siden desember har vi vært ett av de beste lagene i ligaen. Alle vil se til West Ham-kampen og si at det var der det tok slutt, men jeg tenker at hvis du ser mer nøye på sesongen så var det tidligere, sier Kane.

VIDEO: Se TV 2s intervju med Kane - om samme tema (!) - fra mai i fjor her!

Kollapset helt etter ligatittelen var ute av syne forrige sesong
Når selve intervjuet finner sted fredag har Chelsea fremdeles ikke sikret ligatittelen, men deres triumf mot West Bromwich senere på kvelden sørger altså for at søndagens siste White Hart Lane-kamp ikke handler om å foreta et siste langskudd på ligatittelen.

Spurs har dog en andreplass som må sikres. Forrige sesong kollapset laget helt etter at ligatittelen var ute av syne, tok to poeng på sesongens fire siste kamper og endte opp som nummer tre. Teoretisk sett kan det samme skje igjen.

– Vi håper det ikke vil skje. Vi vet det ikke sikkert, men vi retter all oppmerksomhet mot søndag. Forrige sesong tok vi muligens foten av pedalen litt på trening, vi trente ikke like hardt, og det innvirket oss i kampene, men denne uken har vi vært på fra dag én. Vi har sagt til oss selv at vi må bli nummer to, og for å klare det så må vi jobbe hardt. Det blir en tøff siste uke av sesongen med kamper søndag, torsdag, søndag, men forhåpentligvis vinner vi den første av de tre og fullfører deretter sterkt i de to andre også, sier Kane.

Er allerede White Hart Lane-historiens siste målscorer: – Har ikke tenkt på det
Første hinder er i hvert fall Manchester United, og selv om Kane drømmer om å bli White Hart Lane-historiens siste målscorer er han klar på at det er de tre poengene som er viktigst.

Dersom det ender 0-0, vil han nemlig også være innehaver av den gjeve tittelen. Han scoret det siste målet i 2-0-seieren mot Arsenal for to uker siden, og er dermed allerede den foreløpig siste målscoreren på White Hart Lane noensinne.

– Det hadde jeg ikke tenkt på. Men jeg vil heller at vi vinner 1-0 og en annen spiller scorer enn at det ender 0-0 på søndag, sier han.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst! Der ser du også Kane snakke om medias ukorrekte narrativ, hva som må til for å ta det siste steget og tankene om fremtiden i den liljehvite delen av Nord-London!