Slakter Manchester United: – Det var nesten sjokkerende å se

Øyvind Alsaker trodde knapt det han så da Manchester United karret seg til finale.

Manchester United tok seg til finalen i Europaligaen med et nødskrik torsdag kveld.

Rødtrøyene vant 1-0 borte mot Celta Vigo. På hjemmebane tok Manchester United oppskriftsmessig ledelsen, men da Facundo Roncaglia utlignet fem minutter før slutt trengte bortelaget bare én scoring for å sende ut stjernemannskapet på hodet ut av turneringen.

Over fem minutter på overtid fikk svenske John Guidetti en gyllen mulighet, men Celta-spissen klarte ikke å stokke beina riktig.

Dermed kunne Mourinho juble for finale. Bortsett fra det var det svært lite å glede seg over, mener TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– Jeg var nesten sjokkert over det jeg fikk se i går. Jeg var forberedt på at Mourinho ikke ville ta risiko og at kampen ville bli kjedelig, men Manchester United hadde jo overhodet ingen kontroll. De ble rundspilt på egen bane. De kunne tapt. Det var veldig overraskende for meg at de var så nær å bli sendt ut etter tidenes utgangspunkt, sier Alsaker.

– Synes det er trist
Han kjøper ikke argumentet om at resultatet trumfer måten resultatet kommer på.

– Dette er Manchester United. Da er det viktig hvordan man vinner. Hvis det ikke gjelder lenger blir jeg veldig overrasket, sier han.

Alsaker mener Manchester Uniteds måte å angripe kamper på ligner klubber av en langt mindre størrelse.

– Jeg synes det er trist. José Mourinho leder en av verdens største klubber. Han kjøper verdens dyreste fotballspillere. Mourinho nærmer seg alle fotballkamper, bortsett fra mot bunnlagene i Premier League, med en unngå tap-mentalitet, en liten klubb-mentalitet. De har null mål borte mot topp seks-lagene denne sesongen, sier Alsaker.

Mot Celta Vigo holdt det på å gå galt.

– Det var helt hårreisende. Jeg kalte det pinlig. Det er på grensen til pinlig. De møter ikke Real Madrid eller Bayern München. De møter Celta Vigo, et lag midt på tabellen i La Liga. De har et lag som koster halvparten av Juan Mata. Det er feigt og litt pinlig, fortsetter kommentatoren.

– Skalv hele kampen
Alsaker kjøper ikke argumentet om at kampprogrammet er tøft og at skadesituasjonen er vanskelig. Han mener Manchester United uansett skulle gått ut og dominert oppgjøret.

– Jeg synes de burde klare det med det laget de har. Mourinho sa etterpå at han ønsket at de skulle ligge høyere, men det så ikke sånn ut. De fikk det første målet, men de skalv hele kampen. Hadde Guidetti vært i nærheten av en målscorer og sendt Manchester United ut, hadde det vært alvorlig. Nå møter de i stedet Ajax, en gjeng med 17-åringer. Det er et morsomt lag, men skal ikke være i nærheten av Manchester United.

– Så lenge folk sier «dette er Mourinho, han er en vinner», vil dette flyte videre. Hadde han røket på tampen i går hadde kritikken vært enorm. Og sutringen om kampprogrammet og skader er uverdig for en klubb med de ressursene. De har den beste stallen i ligaen. Under Ferguson var det slik at jo flere turneringer de var med i, jo bedre var det.

Om Manchester United skulle slå Ajax i finalen vil Mourinho stå igjen med to trofeer i sin første sesong. Likevel vil ikke Alsaker kalle sesongen en suksess.

– Til det har det vært for mange svake matcher i ligaen. Ingen kan argumentere mot to trofeer. Det vil være godkjent. Så kommer det strålende fotballspillere til klubben i sommer. Da vil de nok være med å kjempe om ligatittelen neste sesong, tror han.