Russelåtkonge tjener opptil en halv million på én sang

God kveld Norge (TV 2): Med over hundre millioner avspillinger på Spotify er TIX en av Norges største artister.

Elsket av russen, men kanskje ikke fult så elsket av foreldrene. De siste årene har Andreas «TIX» Haukeland (24) etablert seg som kongen av russelåter.

Men med tekster som «i kveld er det lov å være hore», og «jenta var litt fattig men vi pulte likevel», har kritikerne stått i kø.

– Den kritikken som ble rettet mot meg, den forstår jeg egentlig veldig godt, sier TIX til God kveld Norge, og legger til:

– Jeg skulle ønske at det var noen litt mer oppegående som hadde kritisert meg.

Oppegående russelåter har også i år provosert, men det var ikke Tix som stod bak den omtalte teksten til russebussen Playboy 2017:

«Er du tretten er du med, når du suger så gå ned, er du skvetten legg deg ned og ikke skrik.»

For det ble til og med for drøyt for kongen av russesanger.

– Alle skjønner at det der er langt over streken, og de som har lagd sangen har nok visst det de også. Så hele greia er bare et desperat skrik om oppmerksomhet. Og media er dumme nok til å gi de den oppmerksomheten også.

– Så gratulerer, nå har du et par til millionærer som tjener penger på drøye russelåter.

500 000 per låt

For det er mye penger i russelåter – og lite jantelov.

– Over tid ligger det omlag mellom 300 000 og 500 000 kroner for én låt. I år har jeg vel laget åtte eller ni russesanger, forteller TIX.

Og en av russesangene lagde han til guttebussen Hakkebakkeskogen 2017 fra Follo. Der har guttene brukt – på alt fra klær til eksteriør – svimlende 3,2 millioner kroner.

Flo Rida-samarbeid

Med over hundre millioner avspillinger på Spotify er Tix faktisk en av Norges aller største artister. Nå er 24-åringen også oppdaget i utlandet.

– Jeg har vært i USA en måneds tid nå, og produsert og skrevet låter for ulike artister. Flo Rida er den første som er sluppet nå.

– I framtiden vil jeg nok gå vekk fra russen etter hvert, når jeg er for gammel og ikke klarer å holde meg oppdatert lenger. Så blir det sikkert litt mer fokus på låtskriving for andre artister – og min egen artistkarriere.

Se God kveld Norge lørdag klokken 22:10 på TV 2.