Asiatisk mat er populært hjemme hos Vår

Vietnamesiske vårruller er et godt alternativ til fredags tacoen. Vår og Wenche lager en deilig variant som det er lett å lage, også for barna.

Myke vårruller servert med peanøttsaus eller sweet chilisaus

Til 4 personer

Begynn med å lage sausene / dippene.

Vårruller:

12- 14 stk rispapir (finnes i større dagligvarebutikker og i asiatiske butikker)

Beregn 3-4 stk myke vårruller pr. person som «hovedrett»

Vårruller kan for eksempel fylles med ca. 500 g stekt kyllingfilet eller svinefilet i strimler, 400 g rå laks i strimler eller rensede reker

  • 2 gulrøtter
  • 1 slangeagurk
  • 2 vårløk
  • 1 mango
  • Ev. 1 paprika eller reddiker
  • kokte risnuddler kan også legges i vårrullene

Saus / dippene:

Sweet chilisaus:

Bland sammen 6-7 ss sweet chilisaus, 1 ss fiskesaus, saft fra 1 lime, frisk hakket koriander

Herlig fredagsrett. Foto: Wenche Andersen
Herlig fredagsrett. Foto: Wenche Andersen

Peanøttsaus:

Rør sammen 1 dl kokende vann, 1 dl peanøttsmør, 1 ts sesamolje (kan sløyfes), 1 -2 fedd finhakket hvitløk, smak til med 1-2 ss. sweet chilisaus.

Del opp stekt kjøtt eller rå fisk, mango og grønnsaker i strimler, ca. 6-7 cm lange.

Anrett hver for seg på serveringsfat.

Rispapiret bløtlegges i lunkent vann i 10-15 sekunder, legg dem på et fuktig håndkle. Les gjerne på pakken.

Legg ønsket fyll på oppbløtt rispapir, brett inn sidene og rull fast sammen.

Tips:

La rispapiret renne litt av seg før fyllet legges på, det skal fortsatt være mykt og lett å forme rundt fyllet.