Asiatisk mat er populært hjemme hos Vår
Vietnamesiske vårruller er et godt alternativ til fredags tacoen. Vår og Wenche lager en deilig variant som det er lett å lage, også for barna.
Myke vårruller servert med peanøttsaus eller sweet chilisaus
Til 4 personer
Begynn med å lage sausene / dippene.
Vårruller:
12- 14 stk rispapir (finnes i større dagligvarebutikker og i asiatiske butikker)
Beregn 3-4 stk myke vårruller pr. person som «hovedrett»
Vårruller kan for eksempel fylles med ca. 500 g stekt kyllingfilet eller svinefilet i strimler, 400 g rå laks i strimler eller rensede reker
- 2 gulrøtter
- 1 slangeagurk
- 2 vårløk
- 1 mango
- Ev. 1 paprika eller reddiker
- kokte risnuddler kan også legges i vårrullene
Saus / dippene:
Sweet chilisaus:
Bland sammen 6-7 ss sweet chilisaus, 1 ss fiskesaus, saft fra 1 lime, frisk hakket koriander
Peanøttsaus:
Rør sammen 1 dl kokende vann, 1 dl peanøttsmør, 1 ts sesamolje (kan sløyfes), 1 -2 fedd finhakket hvitløk, smak til med 1-2 ss. sweet chilisaus.
Del opp stekt kjøtt eller rå fisk, mango og grønnsaker i strimler, ca. 6-7 cm lange.
Anrett hver for seg på serveringsfat.
Rispapiret bløtlegges i lunkent vann i 10-15 sekunder, legg dem på et fuktig håndkle. Les gjerne på pakken.
Legg ønsket fyll på oppbløtt rispapir, brett inn sidene og rull fast sammen.
Tips:
La rispapiret renne litt av seg før fyllet legges på, det skal fortsatt være mykt og lett å forme rundt fyllet.