– Det her er ganske stort. Det er gøy!

Han har kanskje gått under radaren her i Norge. Men i løpet av de siste årene har norske David Menkin spilt i en rekke storfilmer.

– Jeg får tekstmeldinger fra venner som skriver: «Lille David fra Moss. Hvordan går det nå?». Og da blir jeg helt satt ut, forteller han til God kveld Norge.

Sist vi så David var i Golden Globe-nominerte «Florence Foster Jenkins» med stjernene Hugh Grant og Meryl Streep i hovedrollene.

– Meryl Streep er Meryl Streep. Hun er fantastisk. Rommet får et helt annet lydnivå og følelse bare hun kommer inn. Jeg husker jeg bare snudde meg og vi sa hei til hverandre før hun gikk videre.

David har også spilt mot Tom Hanks i «Hologram for a King».

– Jeg hadde en ganske stor rolle i filmen. Så dro vi til Marokko, uti ørkenen i en bitteliten by, og der kommer Tom Hanks gående. Og jeg babler bare: «Hi Tom! Oh, I'm not a fan, I'm one of your colleagues. OMG, I'm also a fan.»

– Så idet jeg holdt på å rakne helt, sier han bare hei og inviterer meg på middag samme kveld. Sånn jobber han.

Norske David Menkin har spilt i flere storfilmer, blant annet mot Tom Hanks i Tom Tykwer-filmen «A Hologram for the King». 
Norske David Menkin har spilt i flere storfilmer, blant annet mot Tom Hanks i Tom Tykwer-filmen «A Hologram for the King».  Foto: Foto: Emil L. Mohr / NTB scanpix

I 2012 hadde David en rolle i filmen Zero Dark Thirthy som fikk hele fem Oscar-nominasjoner. Blant annet for beste film.

– Når jeg satt og så på Oscar-utdelingen tenkte jeg at jeg kjenner alle de som sitter i salen. Alle som ble intervjuet, jeg har jobbet med dem alle! Wow! Jeg er plutselig med i Hollywood-maskinen. Det er helt absurd, men også nå en del av livet.

God kveld Norge ser du på TV 2 lørdag klokka 22.10, eller når du vil på TV 2 Sumo.