Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Nyquist som står bak TV 2-programmet «Petter uteligger», tildeles torsdag Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid.

– Det er helt absurd for meg som for under tre år siden hadde null innsikt på dette feltet, mottar denne prisen, sier Petter Nyquist til TV 2.

Sterk bidragsyter

TV- serien som Nyquist har skapt de siste årene, har vært en sterk bidragsyter til ruspolitisk debatt, mener Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

«Med sitt engasjement, sin varme og likeverdige tilnærming har han bidratt til å øke kunnskapen om avhengighet og motivert mange, til å møte folk med rusproblemer og deres pårørende, med et mer åpent sinn», heter det i begrunnelsen.

– Det viktigste for meg er at alle de menneskene jeg har møtt er en stor del av denne prisen. De beriket meg selv som menneske og lærte meg om hva det betyr å være et medmenneske, og ga meg håp i et ukjent terreng. Det er disse folka som fortjener den aller største takken med denne prisen, sier Petter til TV 2.

Nyquists serie hadde premiere i desember 2015 og vises på TV 2.

Prisen blir kunngjort og utdelt under Fagrådets Nasjonale Ruspolitiske seminar fredag på Hotell Bristol i Oslo. Det er femte gang Fagrådet deler ut prisen.

Økt oppmerksomhet

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er blant andre Thorvald Stoltenberg, tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H).

(©NTB)