AVVISER RUSSLAND-FORBINDELSER: Donald Trump lot seg intervjue av TV-kanalen NBC News natt til fredag norsk tid. Bildet er tatt i det ovale kontoret 10. mai. (AP Photo/Evan Vucci, File)
AVVISER RUSSLAND-FORBINDELSER: Donald Trump lot seg intervjue av TV-kanalen NBC News natt til fredag norsk tid. Bildet er tatt i det ovale kontoret 10. mai. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Trump: Ingen avtale mellom meg, mitt team og Russland

Donald Trump sier han ikke har noen forbindelser til Russland og sier det ikke var noen hemmelig avtale mellom hans valgkampteam og Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med TV-kanalen NBC News sier Trump at han solgte en bygning til en russer for mange år siden og arrangerte Miss Universe i Moskva for flere år siden. Nå har han ingen forbindelser til Russland, sier han og legger til at han ikke har mottatt lån fra Russland eller har eiendom der.

– Jeg er ikke involvert i Russland. Ikke lån, ikke noe, sier han.

«Showboat»

Intervjuet kommer få dager etter at Trump ga FBI-sjef James Comey sparken midt under byråets etterforskning av de påståtte forbindelsene mellom Trump-medarbeidere og Russlands innblanding i presidentvalget.

Presidenten kalte Comey en skrytepave («showboat») og en som bare er ute etter oppmerksomhet.

– Du vet det, jeg vet det, alle vet det, sa Trump, og la til at han hadde tenkt å sparke Comey uavhengig av rådene han skal ha fått fra justisministeren og visejustisministeren.

Avviser Russland-innblanding

Trump legger til at russerne ikke påvirket stemmegivningen i USA, selv om folk ser ut til å tro det.

– Hvis Russland eller noen andre prøver å påvirke våre valg, synes jeg det er fryktelig, og jeg vil komme til bunns i det og sørge for at det aldri skjer, sier han, samme dag som han underskrev en presidentordre for å nedsette en kommisjon som skal granske nettopp påstandene om valgfusk.

(©NTB/TV 2)