To røde og kaotiske scener da Manchester United tok seg til historisk finale med et nødskrik

For første gang i klubbens historie er Manchester United klar for finalen i Europaligaen. Finalemotstander blir nederlandske Ajax.

Manchester United – Celta 1-1 (2-1 sammenlagt):

Se høydepunktene fra den dramatiske kampen i Sportsnyhetene øverst!

Manchester United har i klubbens stolte historie aldri vunnet Europaligaen tidligere. Nå er laget klar for sin første finale etter 1-1 mot Celta og 2-1 sammenlagt i semifinalene.

– Det var en sprø kamp. Vi spilte bedre i den første kampen og fortjente å få med oss et bedre resultat. Vi slet, og Celta spilte sitt livs kamp, men vi er i finalen og vi er glade og går til finalen for å vinne, sa Ander Herrera i intervju vist på Eurosport etter kampen.

– Vi har spilt mange kamper denne sesongen og kjempet om topp fire og har et heftig kampprogram. I ligaen er det umulig å bli blant de fire beste, så nå går vi for å vinne finalen. Nå skal vi kjempe for Zlatan og Rojo, som begge er skadet. Vi er et lag, fortsatte han.

To røde kort ble delt ut i sluttminuttene – ett av dem til Manchester Uniteds Eric Bailly, som nå mister finalen.

– Jeg så ikke hendelsen som endte med det røde kortet, men Eric Bailly var fenomenal. Kampen ble følelsesladd for alle. Noen beholdt kontrollen bedre enn andre. At Facundo Roncaglia havner i slike situasjoner er ikke nytt for ham. Bailly var sannsynligvis naiv. Vi mister nå en svært viktig spiller, og vi har ikke mange spillere tilgjengelige, sa manager José Mourinho til BT Sport etter kampslutt.

– Å møte Ajax blir vanskelig. De har et veldig ungt lag og de har avsluttet sin hjemlige liga og har 12 dager å hente seg inn igjen på. Vi har tre kamper i løpet av den tiden, sukket Mourinho.

Til BT Sport understreket han at Manchester United fortjente finaleplass.

– Vi var det klart beste laget i første omgang, men klarte ikke å drepe kampen i returen. Vi scorer aldri nok mål. Kampen var fullstendig åpen og Celta ga oss knallhard kamp. Alt var åpent frem til siste minutt. Men etter 14 kamper i turneringen er vi til slutt i finalen, sa Mourinho.

To røde etter kaotiske scener
Marouane Fellaini stanget Manchester United i ledelsen etter 17 minutter. Men fem minutter før slutt headet Facundo Roncaglia inn 1-1 for Celta.

Da startet dramatikken. Antonio Valencia dyttet John Guidetti i bakken ved midtstreken, og det oppstod tumulter i etterkant.

Dommeren svarte med å vise ut Celtas målscorer Facundo Roncaglia og Manchester Uniteds Eric Bailly i kaoset som oppstod. Dermed måtte begge lag fullføre de siste minuttene med ti mann. Dommeren la til seks minutter som en følge av bråket. Det røde kortet sørget for at Bailly mister finalen i Stockholm.

– Han burde ha tenkt seg om før han reagerte slik. Nå mister Bailly finalen i Europaligaen. Han vil garantert miste nattesøvnen. Eric har vært Manchester Uniteds beste stopper denne sesongen, og det er et stort slag for laget han må stå over, slo den tidligere Manchester United-stopperen Rio Ferdinand fast i BT Sport studio.

På overtid kunne John Guidetti sendt Celta videre, men foran åpent mål misbrukte han en gedigen sjanse til å snyte Manchester United på Old Trafford.

– Manchester United mistet kontrollen de siste 20 minuttene. Celta fikk score fordi Manchester United mistet hele konsentrasjonen og fikk panikk. Og Guidetti kunne og burde scoret på siste sjanse, sa BBC-kommentator Chris Waddle.

Manchester United klarte å ro i land 1-1,og er klar for finalen i Stockholm 24. mai etter 2-1-seier sammenlagt.

Ekspertene mente imidlertid kampen aldri ble særlig underholdende før dramatikken i sluttminuttene.

– Det var ikke særlig underholdende, men fansen vil heller ha finale enn underholdning, poengerte den tidligere engelske landslagsspillere Chris Waddle, som kommenterte kampen for BBC Sport.

Fellaini stanget inn ledelse
Celta Vigo viste ingen respekt i åpningsminuttene og skapte flere store sjanser.

Den tidligere Liverpool-spilleren Iago Aspas fikk blant annet United-keeper Sergio Romero til å strekke seg av full lengde da han avsluttet fra skrått hold etter fire minutters spill.

Etterhvert våknet Manchester United og overtok mer av spillet.

I det 17. minutt la Marcus Rashford inn i feltet. På bakerste stolpe dukket hodespesialisten Marouane Fellaini opp og stanget Manchester United i ledelsen. Publikum på Old Trafford eksploderte i jubelrus.

– Det var et strålende mål. Manchester United var tålmodige. Fellaini dukket opp på bakerste stolpe da Celta-forsvaret sovnet på posten, sa den tidligere engelske landslagsspilleren Chris Waddle, som kommenterte kampen for BBC Sport.

– Manchester United skapte veldig lite sjanser, men de fikk et mål og det var nok, poengterte tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal under MAXs sending.

Tre minutter før pause ble Marcus Rashford spilt gjennom alene med keeper, men dommeren blåste for offside. Dermed gikk Mourinhos menn til pause med en 1-0-ledelse.

– Celta Vigo var veldig gode de første ti minuttene, men etter målet til United så mistet de litt av selvtilliten, mente Waddle.

To røde i sluttminuttene
Etter pause fortsatte rødtrøyene å skape sjanser.

Celta-keeper Alvarez noterte seg for en kjemperedning etter et knallskudd fra Mkhitaryan tre minutter ut i omgangen.

I det 63. minutt driblet Rashford to Celta-spillere trill rundt innenfor 16-meteren og smelte i vei et godt skudd. Celta-keeper Alvarez fikk imidlertid en hånd på avslutningen og fikk hindret scoring.

Men fem minutter før slutt skaffet Celta seg ny spenning i kampen. Facundo Roncaglia dukket opp i feltet etter et corner og headet inn 1-1.

Like etter oppstod det fullstendig kaos ved midtstreken.

Antonio Valencia dyttet John Guidetti i bakken, og det oppstod tumulter i etterkant.

Dommeren svarte med å vise ut Celtas Facundo Roncaglia og Manchester Uniteds Eric Bailly i kaoset som oppstod. Dermed måtte begge lag fullføre de siste minuttene med ti mann.

På overtid kunne John Guidetti sendt Manchester United av turneringen, men foran åpent mål bommet han på Celtas aller siste sjanse i kampen. Dermed endte kampen 1-1 og Manchester United er klar for finale.

Refset Mourinho før kampstart
Manchester Uniteds tidligere klubbprofiler Paul Ince, Roy Keane og Rio Ferdinand refset Manchester Uniteds manager José Mourinho før kampen fordi manageren valgte å satse på Europaligaen fremfor Premier League.

– Jeg har registrert at Mourinho har sagt at Europaligaen er hovedmålet denne sesongen, men det synes jeg at er naivt, sa Ince, og fikk støtte av Roy Keane.

– De er nå på sjetteplass i ligaen, og de er vel 19 poeng bak Chelsea. Det burde gjøre manageren og spillerne flaue, konstaterte Roy Keane.

Men med seieren mot Celta er nå Manchester United klar for en historisk finale, og spørsmålet er om José Mourinho med det ikke stilner kritikerne.

Mourinho stilte med uendret lag
Manchester Uniteds manager José Mourinho stilte akkurat med det samme laget som slo Celta 1-0 i den første semifinalekampen i Spania.

Marcus Rashford fikk plassen som midtspiss, mens Maroune Fellaini fikk fortsette på midtbanen.

– Vi tenker ikke bare på semifinalen, men den store, viktige finalen. Det er en stor kamp. Vi er fokuserte på det vi skal gjøre. Når det gjelder laget så hadde jeg ikke mange muligheter, fordi vi må spille både i Europaligaen og Premier League. Det er ikke enkelt, sa José Mourinho til BT Sport før kampstart, som oppfordret fansen til å støtte laget i semifinalekampen mot Celta.

– Dersom fansen ikke ønsker å komme til finalen så vet jeg ikke hva de ønsker. De ønsker seg Mesterligaen og vi ønsker oss Mesterligaen. Men det blir kun en realitet om vi vinner Europaligaen, poengterte han i kampintervjuet før avspark på Old Trafford.

Slik startet lagene:

Manchester United (4-3-3): Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Felliaini, Herrera, Pogba – Mkhitaryan, Rashford, Lingard

Benken: De Gea, Jones, Mata, Rooney, Martial, Smalling, Carrick

Celta (4-4-2): Alvarez – Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny – Wass, Radoja, Hernandez, Sisto – Aspas, Guidetti.