– Noe skal gå alvorlig galt for at vi ikke skal komme til MGP-finalen

KIEV (TV 2): Full maskepanikk i Kiev – men på aller siste generalprøve lyste maska som den skulle.

Torsdag kveld skal den norske duoen Jowst i ilden i Kiev for å forsvare Norges ære i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Kiev.

Den norske delegasjonen har vært fryktelig nervøse torsdag, etter at den lysende maska til Joakim With Steen (27) ikke virket på noen av onsdagens generalprøver.

Endelig virker maska

På den aller siste generalprøven virket imidlertid maska som den skulle, og alle kunne pustet lettet ut. Håpet er at den også skal virke under kveldens semifinale.

Joakim With Steen er imidlertid sikker på at Norge går videre – uansett om maska virker eller ikke:

– Jeg er helt sikker på at vi går videre. Hvis vi ikke går videre, er det noe alvorlig galt. Det hadde vært veldig rart, sier han til TV 2 like før generalprøven torsdag.

Tror de går videre uansett

Han tror ikke maska i seg selv er utslagsgivende:

– Jeg tror det går helt fint selv om den ikke virker i dag. Men for å vinne hele konkurransen på lørdag, så må den virke. Det er prikken over i-en som skal få alt til å bli ekstra spesielt, sier han til TV 2.

– Hva har det å si for deg at den virker når du står på scenen?

– Det har alt å si! Maska er en del av maska, og meg som artist. Det er på en måte supermann-maska mi. Når den ikke virka, var det veldig vanskelig å gjøre det jeg skulle gjøre på scenen, sier Joakim With Steen til TV 2 like før kveldens semifinale.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen er også fryktelig spent før kveldens semifinale.

I KIEV: Joakim With Steen på presserommet i Kiev.
I KIEV: Joakim With Steen på presserommet i Kiev. Foto: Bendiksby, Terje

– Nå er det jo veldig spennende, det må jeg si. Denne masken er jo en del av mystikken i nummeret. Men vi må ha med den siste touchen av magi inn i nummeret, sier han.

– Det beste de har gjort her nede

– Vi har jobbet hele dagen med å ordne det. Men jeg klarer ikke å slappe av med det, for nå har det skjedd feil to ganger, men vi må bare satse på at det virker i kveld, sier Jan Fredrik Karlsen.

Men heldigvis fikk den aller siste gjennomgangen Norge til å skinne:

– Det er det beste de har gjort her nede, uten tvil, sier lederen for MGP-klubben, Morten Thomassen.

– Dette sitter som et skudd. Det er ingen tvil om at Norge går videre, hvis de leverer så godt de kan i kveld! Men i finalen på lørdag, må de nok se seg slått av Sverige, sier Aftonbladets Tobbe Ek til TV 2.