KRITISKE: Paul Ince (t.v), Roy Keane (midten) og Rio Ferdinand (t.h).
KRITISKE: Paul Ince (t.v), Roy Keane (midten) og Rio Ferdinand (t.h). Foto: Scanpix/montasje

Klubbhelter refser Mourinho: – Flaut, naivt og en enorm risiko

Manchester Uniteds tidligere klubbprofiler Paul Ince, Roy Keane og Rio Ferdinand gir José Mourinho det glatte lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 0-2-tapet mot Arsenal forrige helg innrømmet José Mourinho at Manchester United var sjanseløse på å kapre den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Mesterliga-spill.

Mourinho satser alt på å vinne Europaligaen og på den måten sørge for at Manchester United får spise kirsebær med de store neste sesong.

Men foran torsdagens returkamp mot Celta får Manchester Uniteds manager høre det av flere av klubbens tidligere profiler.

– Naive Mourinho har tatt en enorm risiko
Paul Ince, som vant både cupvinnercupen, Premier League og FA-cupen med Manchester United på 1990-tallet, mener José Mourinho har tatt en enorm risiko denne sesongen.

– Jeg har registrert at Mourinho har sagt at Europaligaen er hovedmålet denne sesongen, men det synes jeg at er naivt, sier Ince, ifølge Goal.com.

– Dersom Manchester United hadde spilt med et litt sterke lag mot Arsenal i forrige serierunde så ville de hatt kontakt med topp fire. Det de gjør nå er en enorm risiko, fortsetter den tidligere midtbanekrigeren, før ha likevel slår fast:

– Men om Mourinho skulle lede Manchester United til topps i Europaligaen, kan det hende at folk sier at han gjorde alt riktig, poengterer Ince, som etter sin fotballkarriere var manager i blant annet Blackburn, Notts County og Blackpool.

– Bør gjøre manageren og spillerne flaue
En annen tidligere midtbanekriger for «de røde djevlene», Roy Keane, går enda lenger i sin kritikk.

Iren uttaler til ITV at han mener José Mourinho burde være flau over innsatsen denne sesongen.

– De er nå på sjetteplass i ligaen, og de er vel 19 poeng bak Chelsea. Det burde gjøre manageren og spillerne flaue, konstaterer Roy Keane.

Keane, som har spilt over 300 kamper for Manchester United og vunnet sju Premier League-titler og Mesterligaen med klubben, er klar på at selv en triumf i Europa League ikke er nok til å redde sesongen.

– Med de lagene som er med så bør man forvente at en klubb som Manchester United skal vinne ligacupen og Europa League, slår Keane fast.

– Milevis bak nivået til Real Madrid og Juventus
Roy Keanes tidligere lagkamerat Rio Ferdinand mener gamleklubben er milevis bak nivået til klubber som Real Madrid, Bayern München og Juventus for øyeblikket.

– Bayern München, Juventus og Real Madrid. Det finnes enorme pengesummer i engelsk fotball, men engelske klubber mangler kontinuitet. Chelsea er nærmest disse lagene i England. Jeg tror José Mourinho fremdeles leter etter sin ideelle startoppstilling. Mourinho har flere spillere i troppen han fremdeles ikke er sikker på at han vil satse på, oppsummerer Rio Ferdinand til BT Sport, før han slår fast:

– Den kommende sommeren får Mourinho en massiv oppgave med å finne de riktige spillerne, sier han.