– Det er umulig for en spiller som meg å ha to dårlige sesonger på rad

Chelseas største stjerne om blant annet nøkkelpunktene i Chelseas suksess, om hvordan det er å spille under Antonio Conte og om hva han selv gjorde for å bli god igjen etter forrige sesongs nedtur.

Se WBA-Chelsea fredag. Sendestart 20.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Stamford Bridge, London (TV 2:)

Fredag kveld kan Chelsea være Premier League-mester, for andre gang på tre sesonger.

En av nøkkelspillerne til suksessen har vært Eden Hazard, akkurat som den belgiske magikeren var det under titteltriumfen i 2014/15-sesongen.

I et eksklusivt intervju med TV 2 torsdag, dagen før den potensielle tittelsikrende kampen mot WBA, forklarte Hazard hvor viktig det var for ham personlig å slå tilbake etter forrige sesongs nedtur.

– Jeg tenker at det er alltid bra å lære av sine feil. Når du gjør feil, lærer du. Jeg spilte ikke bra forrige sesong, men kanskje har det vært nøkkelen denne sesongen. Når du spiller dårlig, så vil du ikke spille dårlig igjen. Du vil gjøre det bedre. Så jeg kom tilbake fra ferie og sa til meg selv: «Kom igjen, Eden. Du kan ikke være den samme spilleren som du var forrige sesong i to sesonger på rad. Du må jobbe hardt». Og jeg har gjort det bra.

– Har denne sesongen vært en slags revansje?

– Ikke en revansje, men en for meg der jeg har kunnet spille bedre og nyte spillet bedre. Det er bare den følelsen. Det er umulig for en spiller som meg å ha to dårlige sesonger på rad. Hvis jeg ønsker å nå nivået til de beste spillerne i verden, så må jeg spille min beste fotball hver eneste sesong. Det har jeg prøvd på denne sesongen, sa belgieren.

Magikeren strålte om kapp med vårsolen fra sin posisjon ved sidelinjen på Stamford Bridge, en arena som tidvis denne sesongen har sett ut som hans egen bakhage. Han har vært helt i toppen av begge kåringene rundt sesongens beste spiller i ligaen, og er selvsagt fornøyd med egen sesong.

– Den har vært veldig bra. Den har vært lik den for to år siden, da vi vant ligatittelen, med mye frihet på banen og flotte mål mot gode lag. Men vi har ett steg igjen å ta, og det tar vi forhåpentligvis i morgen, sa stjernespilleren.

Se videointervjuet i vinduet øverst!

Vil vinne ligaen så raskt som mulig
Fredag kan nemlig ni måneders slit være over. Med tre poeng borte mot West Bromwich er ligatittelen spikret også i teorien. Sju poengs margin til toer Tottenham kan bli til ti, og selv om det sannsynligvis går Chelseas vei også om man skulle avgi poeng fredag, var Hazard klar på at han heller vil vinne fredag enn å vente til hjemmekampen mot Watford mandag.

– Vi vil vinne i morgen. I morgen er best. Da kan vi slappe litt mer av, sa superstjernen.

Sist Chelsea vant ligaen var det nettopp Hazard som scoret seiersmålet i kampen som avgjorde det hele. Mot Crystal Palace i 2015 satte han selv sin egen retur etter et mislykket straffespark. På TV 2s spørsmål om hvorvidt han kommer til å bli matchvinner også fredag, dro belgieren på smilebåndet.

– Jeg håper det. Ja, hvorfor ikke? Hvis jeg får noen muligheter, vil jeg forsøke å score, smilte han.

– Flere grunner til suksessen
Chelsea har vunnet rekordmange 27 Premier League-kamper allerede denne sesongen, og kan bli den tredje klubben i britisk toppfotballhistorie til å vinne 30 ligakamper i én og samme sesong med triumf i sine tre siste. Kun Tottenham (1960/61) og Liverpool (1978/79) har klart det samme, men begge de spilte 42 kamper i de sesongene. Hazard nevnte flere grunner til at denne sesongens Chelsea-lag har hatt stor suksess.

– Alle spillerne har vært sammensveisede. Vi startet bra denne sesongen, vi vant noen viktige kamper, for etter forrige sesong var det vanskelig å komme tilbake. Men vi gjorde det. Vi hadde en utrolig rekke med seire, og selvtilliten kom tilbake. I tillegg hadde vi nye spillere, og mange ting som endret seg, men nå er vi på toppen av tabellen. Vi har bare tre poeng igjen å ta, og vi vil ta dem så raskt som mulig, sa han.

Fortalte om nøkkelen bak Contes suksess
Dermed gjentok stjernspilleren manager Antonio Contes ord fra pressekonferansen både etter kamp mandag mot Middlesbrough og forut for fredagens batalje mot WBA: Det er fremdeles tre poeng igjen som må tas. Hazard hadde selv store ord å komme med om sin sjef.

– Alle vet at han er en fantastisk manager, og vi trener mye. Han kom inn og endret systemet, så vi har mer frihet selv om angriperne trenger å jobbe sammen i defensive situasjoner. Han er en fin fyr, han har mye energi, og det kan du se på banen. Han gir spillerne selvtillit, og det er nøkkelen. Han ønsker å få maks ut av alle spillere, uansett om stillingen er 4-0 og det er fem minutter igjen av kampen, sa Hazard.

I videovinduet over ser du også Hazard snakke om det å leve med presset, om når han skjønte at denne sesongens Chelsea-lag var en potensiell tittelvinner, om hvilke øyeblikk han husker best fra sesongen og du får forklaringen på hvorfor Hazard har satt ny personlig Premier League-rekord i antall scoringer. Se videoen øverst!