José Mourinho, her fra 1-0-seieren mot Celta Vigo. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
José Mourinho, her fra 1-0-seieren mot Celta Vigo. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Derfor kan Manchester United-fansen juble for Atlético-exiten

– Den viktigste kampen i vår historie, sier José Mourinho om torsdagens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinneren av årets Europaliga vil være direkte kvalifisert til gruppespillet i neste års Mesterliga. Det er klart etter at Atlético Madrid tapte onsdagens semifinale mot Real Madrid.

Dersom Atlético hadde vunnet Mesterligaen og blitt nummer fire i ligaen, måtte Europaliga-vinneren ha spilt kvalifisering for Mesterligaen. Nå som enten Real Madrid eller Juventus kommer til å vinne turneringen, er ikke det lenger en mulighet.

De tre øverste lagene i Premier League vil være direkte kvalifisert for gruppespillet, mens laget på fjerdeplassen må ut i en kvalifisering.

Med tre gjenstående runder er Manchester United fire poeng unna fjerdeplassen. Det vil si at en triumf i Europaligaen vil være den klart enkleste veien til Mesterliga-spill kommende sesong.

– Den største kampen i klubbens historie
Manchester United har et godt utgangspunkt etter bortekampen mot Celta Vigo. Engelskmennene vant 1-0 etter en flott frisparkscoring signert Marcus Rashford.

– For Celta er det den viktigste kampen i deres historie. Etter min mening er det også den viktigste kampen i vår historie, sier Manchester United-manager José Mourinho.

– Hva som har skjedd i fortiden betyr ingenting. De store kampene vi har spilt tidligere betyr heller ingenting nå, sier Mourinho.

Samtidig benyttet Mourinho anledningen til å rette en pekefinger mot hjemmefansen på Old Trafford.

– Det er en forskjell på kampene. Atmosfæren og entusiasmen varierer. Old Trafford var utrolig sterk i kampen mot Chelsea. Vi har hatt andre kamper, for eksempel mot Anderlecht, der stadion ikke var varm nok til at vi kunne føle det var en viktig kamp, sier portugiseren.

Nå håper han publikum vil vise seg fra sin beste side i torsdagens oppgjør.

– Den eneste kampen som er viktigere enn finalen, er returoppgjøret i semifinalen, så vi må kjempe hardt, sier United-sjefen.

I den andre semifinalen ligger Ajax meget godt an. Nederlenderne leder 4-1 mot Lyon etter den første kampen.

PS! Dersom Juventus skulle gå på en skikkelig smell med tap i de tre siste ligakampene, og Roma og Napoli skulle vinne samtlige av sine gjenstående kamper, vil Europaliga-vinneren spille kvalifisering for Mesterliga-spill (forutsatt at Juventus vinner Mesterligaen).