TRENTE MED SOGNDAL: Kjetil Wæhler gjør comeback i en alder av 41.
TRENTE MED SOGNDAL: Kjetil Wæhler gjør comeback i en alder av 41. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Kjetil Wæhler (41) har signert for skaderammede Sogndal

Veteranstopperen kan gjøre comeback i Eliteserien til helgen.

Sogndal sliter med store skadeproblemer i forsvarsrekken sin. Torsdag ettermiddag trente Kjetil Wæhler (41) og Espen Næss Lund med klubben.

– Vi har knapt midtstoppere, sier Dag Martin Fardal, materialforvalter i klubben.

Han bekrefter at Sogndal har tatt profilbilder av Næss Lund og Wæhler. Papirarbeidet er også unnagjort, forteller Fardal.

Ifølge rapportene TV 2 Sporten har fått klarte Wæhler seg bra på treningen. Den fysiske formen er bra, selv om man kunne se at 41-åringen ikke har spilt så mye på stor bane den siste tiden.

Wæhler la fotballskoene på hyllen etter 2016-sesongen. Denne sesongen har han jobbet som ekspert i Eurosport.

Sogndals to faste midtstoppere Bjørn Inge Utvik og Christophe Psyché er ute i lang tid med skade. I forrige Eliteserie-kamp imponerte debutanten Ulrik Fredriksen stort, men unggutten ble utvist for viljehands et kvarter før slutt mot Haugesund.

Wæhler har tidligere spilt for klubber som Lyn, Wimbledon, Moss, AaB, IFK Göteborg og Vålerenga. Han stoppet på 32 landskamper.

– Det er ikke tvil om at Kjetil Wæhler kan tilføre Sogndal mye i kraft av den han er og hans lederegenskaper. Men det store spørsmålet er hvor god form han er i nå. Han har alltid vært flink til å ta vare på kroppen, selv om han har blitt eldre. Han holder seg godt, og jeg ville heller hatt Kjetil på 41 år i forsvaret enn Jesper på 30, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Næss Lund spilte for Kristiansund forrige sesong. Han har også tidligere vært i Sogndal. 32-åringen spilte i saftbygda fra 2011 til 2013.