MØTTE PRESSEN TORSDAG: Antonio Conte talte for et samlet pressekorps på Stamford Bridge torsdag.
MØTTE PRESSEN TORSDAG: Antonio Conte talte for et samlet pressekorps på Stamford Bridge torsdag. Foto: Matthew Childs

Conte fikk ikke svare på spørsmål om egen fremtid

Chelsea-manageren tenker kun på morgendagens kamp, og klubbens pressesjef måtte på banen da spørsmålene om sjefens fremtid begynte å svirre.

Se WBA-Chelsea fredag. Sendestart 20.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Stamford Bridge, London (TV 2:)

Kun tre poeng gjenstår å sanke før Chelsea kan krones Premier League-vinner for sesongen 2016/17.

Allikevel er fremtiden til manager Antonio Conte usikker, spesielt ettersom nyrike Inter i hans hjemland Italia visstnok skal være svært interessert i å sikre seg Chelsea-managerens tjenester.

Da spørsmålene om managerens fremtid begynte å svirre på pressekonferansen på Stamford Bridge torsdag, måtte dermed Chelseas pressesjef bryte inn og forklare at manageren kun tenker på neste kamp og ikke ville svare på spørsmål om egen framtid.

Da journalistene allikevel klarte å komme seg rundt den presseansvarliges grep, ved å spørre om Contes uttalelser om at «penger ikke er viktig» kunne tolkes dithen at Chelsea-manageren ikke er interessert i en ny kontrakt for egen del, svarte allikevel Conte noe om temaet.

– Penger er ikke viktig, men penger er viktig for å forstå den reelle verdien til en person. Det er ikke viktig for meg. Det er ikke viktig for meg, svarte han.

På sitt vanlige vis lot han et svar gå inn i et annet, og fortsatte å prate til det som i det øyeblikket plutselig ble et betydelig stillere presserom en vanlig.

– Hvis vi i fremtiden bestemmer oss for å forlenge kontrakten, bestemmer vi det. Det er ikke viktig. Pengene er kun viktig på dette nivået med tanke på å angi den reelle verdien på spillerne og treneren. Forstår dere? nærmest proklamerte suksessmanageren for pressekorpset.

Gjennom hele seansen bedyret han at hans eneste oppmerksomhet er rettet mot fredagens bortekamp mot West Bromwich, der Chelsea kan sikre sin andre tittel på tre år, i Contes debutsesong.

– For meg er det viktigste å vinne, og så er fremtiden viktig etter det. Jeg har en toårskontrakt, men nå er det som er viktig å vinne og å skrive historie sammen med spillerne i denne klubben. Det er det viktigste, sa Conte.

Chelsea-sjefen var også tydelig på at det han og klubben driver med nå er å bygge et nytt grunnlag for fremtiden, i en sesong der etablerte spillere som Branislav Ivanovic, Jon Obi Mikel og Oscar har forsvunnet, samtidig som John Terry forsvinner etter sesongslutt.

Se WBA-Chelsea fredag. Sendestart 20.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Har du fått med deg disse klippene?