Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For bare få dager siden var det barmark og shortskledde turgåere som preget ett av Norges mest populære turområder Nordmarka i Oslo.

I dag er situasjonen en helt annen.

Ifølge Skiforeningen har det falt mellom 25 og 40 cm nysnø i marka, og nå er de med snøscootere i gang ute i skogen for å kjøre opp spor for skiglade østlendinger.

– Dette er absolutt en bonus. Det har snødd kontinuerlig i ett døgn, og vi har allerede kjørt opp løyper helt fra Frognerseteren til Kikut. I tillegg kjører scootere med sporsettere i Vestmarka og på Ringkollen, sier informasjonskonsulent i Skiforeningen, Hanne Jacobsen, til TV 2.

FINT FØRE: Slik ser det ut på Ringkollen i Ringerike torsdag. Foto: Skiforeningen.
FINT FØRE: Slik ser det ut på Ringkollen i Ringerike torsdag. Foto: Skiforeningen.

Ifølge Skiforeningen er det 18 år siden sist hovedstadsområdet har fått så mye snø så sent på våren.

– Det er ganske sjeldent. Sist vi kjørte opp løyper så sent var i 1999, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff til TV 2.

Skisesongen har likevel ikke vært spesielt mye å skryte av denne vinteren.

– På Bjørnholt var snøen borte allerede i begynnelsen av april. Så fikk vi et lite påfyll i slutten av april, og så litt mer nå, forteller Storm-meteorolog Cecilie Villanger.

dette kartet kan du se hvor det igjen er oppkjørte løyper.

Skal du få deg en av årets kanskje siste skiturer i lavlandet, gjelder det forøvrig å handle raskt. Temperaturene er stigende, og snøen kommer også i år til å forsvinne.

– Det er bare å komme seg kjapt ut på ski igjen. Snøen kommer til å smelte raskt, men siden det er minusgrader på natta, vil den kanskje ligge til lørdag, sier Jacobsen.

– Hvordan reagerte dere da dere så at det kom så mye snø?

– Det er jo litt oppsiktsvekkende. Vi skulle selvfølgelig hatt denne snøen for seks måneder siden, men det er absolutt fint å få dette på tampen, sier Jacobsen.

Skiforeningen advarer samtidig mot at det meste av isen på vannene i marka har smeltet, så gå ikke på ski over vannene selv om det skulle ligge snø der, sier Jacobsen.

– Vi har fjernet markørene på isen, så det er bare å holde seg unna vannene, sier Jacobsen til TV 2.

Også på fjellet er det gode skiforhold. Øyer turskiløyper på Hafjell, kjørte opp en løype på 20 kilometer torsdag, og vil holde hele strekningen åpen mot helgen