HER STYRTER DET: Disse bildene er tatt med få sekunders mellomrom. På bildet til venstre svever helikopteret like over yachten. Få sekundet senere styrter det i sjøen.
HER STYRTER DET: Disse bildene er tatt med få sekunders mellomrom. På bildet til venstre svever helikopteret like over yachten. Få sekundet senere styrter det i sjøen. Foto: Espen Haagensen/TIPS@TV2.NO

kritisk for mann etter helikopterstyrt:

Disse bildene er tatt rett etter hverandre

Den ene av de tre mennene som onsdag var involvert i en helikopterstyrt i Bergen, er kritisk skadd, opplyser Helse Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haukeland universitetssjukehus meldte onsdag at én av de tre mennene var alvorlig skadd, mens to menn på 53 og 62 år var lettere skadd.

Nå er tilstanden til den alvorlig skadde mannen kritisk. Han var uten puls og pustet ikke da redningsmannskapet ankom stedet.

To av mennene er fra Storbritannia, mens den tredje mannens nasjonalitet er ukjent, meldte NRK onsdag.

Skulle lande på luksusyacht

Helikopteret skulle lande på yachten Bacarella, som lå i sjøen utenfor Sandviken i Bergen, da ulykken skjedde klokken 21.24 onsdag.

– Vi vet ikke detaljene, men det ligger en superyacht her. Den skulle ta imot et helikopter. Det helikopteret skulle gå inn for landing og sette av noen der. I forbindelse med at helikopteret skulle lande, så var det noe som gikk galt, sa innsatsleder Frank Listøl til TV 2 onsdag kveld.

Redningsleder Jan R. Lillebø sa til NTB onsdag kveld at helikopteret hadde fløyet fra Shetland tidligere på dagen. Maskinen fylte drivstoff på Flesland før den fløy videre mot yachten i Sandviken.

Rask redning

Redningsselskapets båt «Bjarne Kyrkjebø» var på stedet etter bare to-tre minutter, ifølge NRK.

– Redningsselskapet sin båt ble vitner til hendelsen. De kappet fortøyningene sine og gikk rett ut til havaristen. De skal ha en stor del av æren for at vi har hånd om tre personer, sa politiets innsatsleder på stedet onsdag.

Han la til at den raske utrykningen kan ha betydd forskjell på liv og død.

Natt til torsdag ble vraket hevet. I en pressemelding opplyser politiet at de rutinemessig har iverksatt etterforskning, og at helikopteret vil bli fraktet til egnet lagringsplass.

(TV 2/NTB)