PENGEMASKIN: Cristiano Ronaldo trenger knapt å løfte en finger for å tjene millioner av kroner.
PENGEMASKIN: Cristiano Ronaldo trenger knapt å løfte en finger for å tjene millioner av kroner. Foto: Michael Buholzer

– Det koster over 10 millioner kroner å leie Ronaldo i fire timer

For pengene får du en photoshoot, fem signerte trøyer og blir nevnt to ganger på sosiale medier.

En rekke oppsiktsvekkende opplysninger om pengebruken i fotballen kommer frem i boken «Football Leaks: De skitne forretningene i fotballen».

Boken, som legges ut for salg i dag og er basert på bakgrunnsinformasjon lekket til Der Spiegel-journalistene Rafael Buschmann og Michael Wulzinger, avslører en vanvittig pengebruk blant verdens største fotballklubber.

I boken slås det fast en gang for alle at Real Madrid betalte mer for Gareth Bale enn for Cristiano Ronaldo.

Det kommer også frem at Rafael Benitez tjente 112 millioner kroner i 2016, året Newcastle rykket ned fra Premier League.

Videre omtales klausulene i overgangen til Anthony Martial i boken. Manchester United betalte 42 millioner pund (473 millioner kroner) i første runde. Da Martial scoret sitt 25. Premier League-mål mot Watford i februar måtte Manchester United bla opp ytterligere 96 millioner kroner. Når Martial når 25 landskamper for Frankrike (han har 15 landskamper nå) må Manchester United punge ut nye 96 millioner kroner. I tillegg overføres 96 millioner kroner fra Manchester United til Monaco den dagen Martial blir nominert til FIFA-prisen som årets spiller i verden.

Cristiano Ronaldo vant den kåringen for 2016. Portugiseren får en klekkelig lønn i Real Madrid, men også private sponsoroppdrag sørger for at Ronaldo har mer enn nok penger til mat på bordet, skriver Daily Mail og Daily Mirror.

For lurer du på hva det koster å legge beslag på fire og en halv time av Ronaldos dag? I overkant av 10 millioner kroner...

I boken til Buschmann og Wulzinger avsløres det blant annet en kontrakt Ronaldos bilderettighetsselskap inngikk med et telekom-firma i Saudi-Arabia i 2013.

For 10,3 millioner kroner fikk telekom-firmaet en photoshoot, fem signerte trøyer og ble nevnt to ganger på sosiale medier av Ronaldo. I tillegg fikk firmaet bilderettigheter for én dag - men bare i Midtøsten og Afrika.