Milliard-smell for Snapchat

Aksjekursen i Snap, selskapet bak Snapchat, stupte 24 prosent på børsen etter melding om et tap på 2,2 milliarder dollar.

SVARER IKKE TIL FORVENTNINGENE: Investorene er ikke fornøyd etter at Snap la fram sitt første kvartalsresultat. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
SVARER IKKE TIL FORVENTNINGENE: Investorene er ikke fornøyd etter at Snap la fram sitt første kvartalsresultat. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Meldingen kommer i selskapets første fremlegging av kvartalsresultater siden det ble børsnotert i mars. Da Snap ble børsnotert på 17 dollar, steg aksjekursen raskt til 24 dollar, men onsdag etter resultatene kom, falt kursen ned til 17,45 dollar.

Underskuddet på 2,2 milliarder dollar tilsvarer nær 19 milliarder kroner. Rundt 2 milliarder dollar av tapet i perioden januar til mars skyldes aksjeutbyttet som ble lovet ved børsnoteringen i mars, et utbytte selskapet nå må dekke.

Snap skuffet analytikere med en omsetning på 150 millioner dollar. Oppgangen er på 286 prosent sammenlignet med for ett år siden, men Wall Street anslo at omsetningen ville ligge på 158 millioner dollar. Snapchat har heller ikke nådd den forventede økningen i antall brukere. En analytiker i investeringsfirmaet Gerber Kawaski er tydelig skeptisk.

– Snaps brukervekst er nesten null. Tapet er 50 millioner dollar i måneden. Dette er dårlig drevet. Bare å løpe og gjemme seg. Dette er verre enn Twitter, skriver Ross Gerber – på nettopp Twitter.

(©NTB)