Fremdeles Mesterliga-håp for Arsenal: – Kanskje Liverpool opplever én uheldig kamp

Arsenal-keeper Petr Cech er tydelig overfor TV 2. Kun seier i alle kamper er godt nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton – Arsenal 0-2

St. Mary's, Southampton (TV 2:)

Arsenal tok sin andre strake Premier League-seier onsdag, da Southampton ble overvunnet 2-0 på sørkysten, og dermed lever fremdeles Mesterliga-håpet for London-klubben.

Tre poeng skiller til Manchester City på plassen foran, mens Liverpool - med en kamp mer spilt - er poenget over der igjen.

Dersom Arsène Wengers lag vinner også sine resterende tre kamper, vil de ende på 75 poeng. Det er fire poeng mer enn de forrige sesong ble nummer to med, men vil det være nok til Mesterliga-plass denne sesongen?

– Jeg tror det vil gi oss et håp. Hvis vi setter press på de andre lagene, spesielt Liverpool som i så fall må vinne sine to kamper, kan det kanskje skje at de har én uheldig kamp eller avgir poeng et sted. Vi må sørge for å kunne utnytte oss av det, sa Petr Cech til TV 2 etter Southampton-kampen onsdag.

Se intervjuet med Cech i videovinduet øverst!

– Må vinne alle om vi skal gi oss selv en sjanse
Burvokteren holdt nullen for tredje gang på fire kamper, og er klar på at dersom det skal bli Mesterliga-fotball, må også de tre neste kampene vinnes.

– Vi konsentrerer oss om våre kamper. Vi tar en kamp om gangen, og vi prøver å vinne dem alle. Det er åpenbart, og det må vi også om vi skal gi oss selv en sjanse. Så får vi se hva som skjer, sa han.

Cech stod selv en kjempekamp, og spesielt i 1. omgang var hans gode redninger på henholdsvis Manolo Gabbiadinis nærskudd og Nathan Redmonds langskudd viktige for at Arsenal fremdeles var med i kampen ved halvtid.

– Hver eneste redning man foretar på 0-0 er viktig for resultatet og viktig for laget, for man sørger for at det fremdeles står likt i målprotokollen og man holder selvtilliten gående. Når man ikke slipper inn mål, vet man at det holder med ett mål. I 2. omgang måtte vi forbedre oss, og det gjorde vi. Etter at vi fikk det første målet kontrollerte vi kampen, og på grunn av det fortjente vi seieren, sa Cech.

– Nå kan vi konsentrere oss om neste kamp
Troen på Mesterliga-fotball virker å være tilbake i Arsenal, noe stjernespiller Mesut Özil også var klar på da han møtte TV 2 forut for Southampton-kampen. Tyskeren kalte hver eneste kamp framover for «siste sjanse», og kanskje kan Arsenal-stjernene klare å snike seg inn i Mesterligaen mot slutten av sesongen. Cech er i hvert fall positiv.

– Vi har åpenbart prøvd å gi oss selv en sjanse. Vi satte oss selv i en veldig vanskelig situasjon etter tapet mot Tottenham, som vi var veldig skuffet over, og vi hadde en vanskelig kamp mot Manchester United der vi klarte å ta alle tre poengene.

– I dag kom vi til Southampton, et sted der historien i de senere år har vist at Arsenal ikke har hatt så gode resultater, så vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp. Men vi var klare for å komme hit og gjøre jobben. Det er bra å vite, og nå kan vi konsentrere oss om neste kamp, sa Arsenal-keeperen.

Arsenals neste kamp er på søndag, borte mot Stoke, før to hjemmekamper mot Sunderland og Everton avslutter sesongen neste uke. I samme periode skal Liverpool spille borte mot West Ham og hjemme mot Middlesbrough, mens Manchester City spiller hjemme mot Leicester og WBA, samt borte mot Watford.

Se Stoke-Arsenal søndag kl. 18.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!