Benzemas utrolige kunststykke satte Atlético på plass

Da Atlético sjokkåpnet mot Real Madrid, ble en utrolig prestasjon fra Karim Benzema det som vippet kampen i storfavorittens favør.

Atlético-Real Madrid 2-1, 2-4 sammenlagt

Se Benzema-magien i Sportsnyhetene over!

Etter 3-0-seier til Real Madrid i første oppgjør, trodde de fleste at returoppgjøret i Mesterliga-semifinalen mot byrival Atlético nærmest var for en formalitet å regne.

Men Atlético ga seg ikke uten kamp, gikk ut forrykende og gikk opp i en 2-0-ledelse.

Iscos reduseringsmål like før pause, etter et vanvittig forarbeid av Karim Benzema, drepte imidlertid spenningen.

Dermed blir det Real Madrid og Juventus som møtes i Champions League-finalen.

Drømmestart
Atlético gikk ut i et forrykende tempo, og fikk betalt etter 12 minutter. En corner fra Koke traff pannebrasken til Saúl ved første stolpe. Han fikk gå upresset opp, og headet ballen knallhardt i mål.

Real Madrid hadde knapt fått summet seg da Fernando Torres ble felt av Raphaël Varane innefor 16-meteren. Dommer Cüney Cakir var ikke i tvil om det var straffespark, og Antoine Griezmann sørget for 2-0 til Atlético.

Benzema med kunststykke
Atlético hadde virkelig klart å tenne håpet, men tre minutter før pause var det Real Madrids tur til å juble, etter et helt vidunderlig forarbeid av Karim Benzema.

Ballen nådde franskmannen ved dødlinja på venstrekanten etter et langt kast fra Cristiano Ronaldo. Benzema var omringet, men klarte på magisk vis å dra av tre mann før han la ballen 45 grader ut til Toni Kroos.

Atlético-keeper Jan Oblak reddet tyskerens forsøk, men var tvunget til å gi en retur. Den gikk rett i beina til Isco, som enkelt kunne sette inn det viktige reduseringsmålet.

– Det var et kunststykke av en annen verden av Benzema. Det han gjorde i forarbeidet skal ikke være mulig, men han gjorde det umulige, fastslo Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen.

Utrolig dobbelredning
Det ble en knalltøff og svært amper førsteomgang på Vicente Calderón. Det ble delt ut fem gule kort, men det kunne vært flere

Etter Reals redusering forsvant litt av piffen i begynnelsen av andre omgang, men Atlético ga ikke opp. Etter 67 minutter fikk vertene en vanvittig dobbeltsjanse.

Først reddet Keylor Navas et skudd fra Yannick Carrasco, før han vartet opp med en ny kjemperedning da Kevin Gameiro første å stange inn returen.

Angel Correa forsøkte også forgjeves, men til tross for en forrykende start og heroisk innsats ble det med forsøket.

Det blir Real Madrid som møter Juventus i Mesterliga-finalen på Millennium Stadium i Cardiff den 3. juni.