FORTSETTER: Rafael Benitez fortsetter i Newcastle.
FORTSETTER: Rafael Benitez fortsetter i Newcastle. Foto: Lee Smith

Benitez blir i Newcastle – får 788 millioner kroner til spillerkjøp

Rafael Benitez fortsetter i Newcastle og får en betydelig sum til å handle nye spillere for i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at den meritterte manageren Rafael Benitez ledet Newcastle opp igjen til Premier League ble det spekulert i om spanjolen kom til å forlate klubben om han ikke fikk nok midler til spillerkjøp.

De spekulasjonene har nå den tidligere Real Madrid, Napoli, Liverpool -og Chelsea-manageren satt en effektiv stopper for.

Ifølge The Telegraph har Benitez bestemt seg for å fortsette i klubben ut kontraktstiden etter å ha fått forsikringer om han får betydelige midler til å styrke stallen.

– Han får hver eneste penny klubben får for opprykket
Benitez skal ha fått hele 788,5 millioner kroner å handle for i sommer i første omgang, skriver avisen.

I en pressemelding onsdag bekrefter Newcastle at klubbens eier Mike Ashley og klubbdirektør Lee Charnley har gjennomført positive samtaler med Benitez om managerens fremtid.

– Jeg bekreftet både overfor Rafael Benitez og Lee Charnley at de kan få hver eneste penny klubben får for opprykket og for spillersalg øremerket til å bygge opp laget for neste sesong, sier klubbeier Mike Ashley til klubbens hjemmeside.

Benitez: – Jeg er henrykt
Rafael Benitez er naturlig nok strålende fornøyd med at klubben viser ambisjoner og vil være aktive på overgangsmarkedet.

– Jeg er henrykt over hvor positivt møte var, og vi er alle enige om å bygge videre på det gode vi gjorde denne sesongen. Vi vil selvsagt møte store utfordringer neste sesong, og denne sommeren vil ikke bli lett. Men vi er allerede i gang med det harde arbeidet og vil fortsette å utvikle troppen slik at den er klar til sesongstart. Jeg vil ønske alle supportere en fornøyelig sommer, uttaler Benitez.

Benitez har vært manager for den tradisjonsrike klubben Newcastle siden mars 2016.