Sánchez og Giroud sendte Arsenal nærmere topp fire: – De fant formen i grevens tid

Arsenal nærmer seg med stormskritt fjerdeplassen på Premier League-tabellen etter sterk borteseier mot Southampton.

Southampton – Arsenal 0-2 (0-0):

En vakker scoring av Alexis Sánchez med venstrefoten etter én times spill og en fulltreffer med hodet fra Olivier Giroud sju minutter før slutt sørget for at Arsenal slo Southampton 2-0.

Se scoringene øverst!

Seieren sendte Arsenal forbi Manchester United og opp på en femteplass på tabellen.

– Vi skjøt oss selv i foten mot Tottenham, og er klar over at vi må vinne resten av kampene for å komme til Mesterligaen. Vi tok en stor seier mot Manchester United, men denne sesongen har vi ikke gjort det så bra i ligaen som vi ønsket, oppsummerte Arsenal-keeper Petr Cech til BBC etter kampslutt.

Manager Arsene Wenger var strålende fornøyd med borteseieren.

– Vi er fokusert og vi står samlet. Mot Southampton unngikk vi baklengs igjen, og da vet jeg at vi alltid vil produsere noe fremover og score mål. Hele laget var dynamisk, fokusert og viste virkelig en vilje til å vinne kampen, sa Wenger.

– Fant formen i grevens tid
Avstanden opp til Manchester City på den viktige fjerdeplassen er nå bare tre poeng for Arsenal.

– Arsenal har funnet formen i grevens tid. De vant sin fjerde av sine siste fem kamper. De har en kjempemulighet til fjerdeplassen med seier i sine tre siste kamper, sa Kasper Wikestad etter seieren.

Sánchez pekte på klubbemblemet
Arsenal møter Stoke på bortebane etterfulgt av hjemmekamper mot Sunderland og Everton i sine tre siste kamper i Premier League denne sesongen.

Kommentator Kasper Wikestad bet seg merke i at Sánchez sendte et signal om at han trolig blir værende på Emirates også neste sesong.

– Alexis Sánchez feiret med fansen ved å peke på klubbemblemet. Var det en scoring og et tegn på bedre tider for Arsenal? Han fintet bort to Southampton-spillere opp på trikken, sa farvel til dem og scoret med venstrefoten, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter chilenerens scoring.

Arsenal og Sanchez våknet etter pause
Både Southampton og Arsenal hadde sine sjanser de første 45 minuttene på St. Mary's Stadium, men det ble bare nesten for begge lag.

Omgangen endte målløst.

– Southampton hadde de største sjansene og så ut som om de hadde mest å spille for. Arsenal var merkelig tafatte foran mål, oppsummerte kommentator Kasper Wikestad etter første omgang.

Etter pause våknet Arsenal. Alexis Sanchez fintet av to motspillere innenfor 16-meteren, og dundret Arsenal opp i 1-0-ledelse etter 60 minutters spill.

Det var Sánchez' 20. scoring for Arsenal denne sesongen i sin kamp nummer 100 totalt for Arsenal.

– Da var det «game on» for topp fire, sa Wikestad etter chilenerens scoring.

Etter scoringen hadde Arsenal flere muligheter til å doble ledelsen.

Åtte minutter før slutt scoret Wengers menn igjen.

Innbytter Olivier Giroud fikk stå helt alene i feltet og headet sikkert inn 2-0-scoringen. Det var franskmannens tiende fulltreffer for sesongen.

– Nå kan Wenger for alvor gni seg i hendene, sa Wikestad etter at Arsenal slo Southampton.

– Vet ikke hva en sportsdirektør gjør
Arsene Wenger, som foreløpig ikke har offentliggjort om han fortsetter som Arsenal-manager, fikk tidligere denne uken spørsmål om han ville ansette en sportsdirektør neste sesong.

Det er helt uaktuelt, ifølge franskmannen.

– Så lenge jeg er manager i Arsenal så vil jeg ta alle avgjørelser om den sportslige biten. Jeg vet ikke en gang hva en direktør for fotball gjør. Er det noen som står i veien og vinker spillet til høyre eller venstre? Jeg forstår det bare ikke, og har aldri forstått hva en slik stilling innebærer, sa Wenger på pressekonferansen før kampen mot Southampton.

Slik startet lagene:

Southampton (4-2-3-1): Forster - Cédric, Stephens, Yoshida, Bertrand - Romeu, Davis - Ward-Prowse, Tadic, Redmond - Gabbiadini

Arsenal (3-4-2-1): Cech - Holding, Mustafi, Monreal - Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Gibbs - Özil, Sánchez - Welbeck

Lik TV 2 Sporten på Facebook