PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Thomas Rogne har hatt stor suksess i IFK Göteborg, men kan snart være ferdig i klubben. Nordmannens navn er ikke blitt koblet til den interne misnøyen på noen annen måte enn at han er en av mange spillere på utgående kontrakt. 
PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Thomas Rogne har hatt stor suksess i IFK Göteborg, men kan snart være ferdig i klubben. Nordmannens navn er ikke blitt koblet til den interne misnøyen på noen annen måte enn at han er en av mange spillere på utgående kontrakt.  Foto: TV 2

Spilleropprør i «norsk» Allsvenskan-klubb

Ifølge Expressen er det sterk misnøye med sportssjef Mats Gren i store deler av IFK Göteborgs spillertropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er elleve spillere i IFKs tropp som enten er på utgående kontrakt eller med låneavtaler som snart utløper, deriblant tre nordmenn. Thomas Rogne er på utgående kontrakt, mens låneavtalene til Mix Diskerud og Henrik Bjørdal går ut i august og juli.

– Det føles som sportssjefen har mistet kontrollen. Jeg er ganske sikker på at folk ikke kommer til å skrive under så lenge Mats Gren sitter ved roret, sier en anonym IFK-spiller til Expressen.

Engvall-kritikk
Den offentlige skittentøyvasken begynte da tidligere IFK-angriper Gustav Engvall (21) gikk hardt ut mot Gren.

Han ble solgt fra IFK til Bristol City, men er nå lån ut til serietoer Djurgården. Der har han scoret fem mål på sju kamper, og er toppscorer i Allsvenskan sammen med lagkompis Magnus Eriksson.

– Alvorlig talt. Hvorfor tror dere at spillerne ikke forlenger kontraktene sine? Blåhvitt har mange på utgående kontrakt, og mange bra spillere som jeg tror klubben hadde valgt å forlenge med. Jeg tror det skyldes at Mats Gren er der, det er han det handler om, sier Engvall i BBpod.

– Det føles merkelig å kommentere hva spillerne til en av våre motstandere synes om meg, våre spillere og IFK Göteborg. Dessuten går jeg ut fra at nåværende spillere naturligvis vil komme med en eventuell kritikk direkte til meg, og ikke Gustav Engvall, svarer Gren.

– Rykter og spekulasjoner
Men ifølge Expressen har flere IFK-spillere bekreftet misnøyen med Gren. Misnøyen skal skyldes håndteringen av de mange utgående kontraktene, store utbetalinger til agenter (13 millioner svenske kroner i 2016), kortsiktige løsninger og mangel på en rød tråd i den interne kommunikasjonen.

– Rykter og spekulasjoner får dere stå for, svarer Gren, som tror han har spillergruppens tillit.