OVERTAR TROLIG FOREST: Olympiakos-eier Evangelos Marinakis blir trolig ny eier av Forest. Her fra da han møtte i retten i Aten i 2014, mistenkt for å ha bombet bakeriet til en gresk dommer. 
OVERTAR TROLIG FOREST: Olympiakos-eier Evangelos Marinakis blir trolig ny eier av Forest. Her fra da han møtte i retten i Aten i 2014, mistenkt for å ha bombet bakeriet til en gresk dommer.  Foto: Thanassis Stavrakis

Beskyldes for å lede kriminell organisasjon – nå overtar han trolig Forest

Den styrtrike shipping-storeieren Evangelos Marinakis beskyldes for både kampfiksing og for å lede en kriminell organisasjon. Nå blir han trolig ny eier av Championship-klubben Nottingham Forest.

Engelske Football League bekrefter nå at de vurderer et såkalt «takeover»-bud fra den greske shipping-millionæren og Olympiakos-eieren Evangelos Marinakis.

– Jeg føler meg 100 prosent sikker på at handelen går i orden, sier den nåværende eieren Fawaz Al Hasawi, ifølge BBC.

Mistenkes for å være mafia-boss
Spørsmålet alle Forest-fans nå stiller seg er imidlertid om den omstridte grekeren Evangelos Marinakis får grønt lys til å overta eierskapet fra den kuwaitiske forretningsmannen Fawaz Al Hasawi i den tradisjonsrike klubben.

ETTERFORSKET: Evangelos Marinakis etterforskes for å lede en stor, kriminell organisasjon i Hellas.
ETTERFORSKET: Evangelos Marinakis etterforskes for å lede en stor, kriminell organisasjon i Hellas. Foto: Louisa Gouliamaki

For beskyldningene mot Marinakis, som også eier storklubben Olympiakos i Hellas, har de siste årene fått rettet en rekke alvorlige beskyldninger mot seg.

48-åringen etterforskes for å være involvert i kampfiksing og for å lede en stor kriminell organisasjon i Hellas. Han er også blitt beskyldt for å ha beordret bombingen av et bakeri som var eid av en gresk fotballdommer i 2012, skriver BBC.

Marinakis er i politiets søkelys for å ha fikset kamper i den greske ligaen mellom 2011 og 2013.

En rekke ansatte i Hellas’ fotballforbund og toppdommere beskylder samtidig Marinakis for korrupsjon og utpressing.

FRIKJENT: Evangelos Marinakis måtte møte i retten og svare på anklager etter at han ble mistenkt for å stå bak et bombeangrep der en fotballdommer ble skadet. Han ble frikjent.
FRIKJENT: Evangelos Marinakis måtte møte i retten og svare på anklager etter at han ble mistenkt for å stå bak et bombeangrep der en fotballdommer ble skadet. Han ble frikjent. Foto: Thanassis Stavrakis

Venter på rettssak
Etter en rettshøring i juni 2015 ble shipping-rikingen dømt til å betale 2,5 millioner kroner i kausjon og fra å ha en aktiv rolle i den greske toppklubben Olympiakos på bakgrunn av beskyldningene.

Han må rapportere om sine bevegelser til myndighetene hver 15. dag mens politiet etterforsker påstandene om kampfiksing, korrupsjon, utpressing og for å være leder for en kriminell organisasjon.

Det er ventet at rettssaken vil bli berammet i løpet av de kommende månedene. Dersom Marinakis blir funnet skyldig i blant annet å være leder for et forbrytersyndikat risikerer han ti år i fengsel.

Marinakis avviser alle beskyldningene og føler seg sikker på å bli frifunnet om saken med de alvorlige beskyldningene havner i retten. Den omstridte rikingen overtok eierskapet i Olympiakos i 2010 og har sett laget vinne den greske toppserien seks ganger etter han ble klubbens mektigste mann.

Den nåværende eieren av Nottingham Forest, Al Hasawi, uttaler at han venter på at Football League vil gi grønt lys for salget til Marinakis, og ønsker ikke å kommentere beskyldningene mot den potensielle nye klubbeieren. Han har eid den tradisjonsrike klubben i fem år.

Ordknappe fotballmyndigheter
Football League ønsker heller ikke å kommentere den mulige fremtidige handelen.

– Saker knyttet til slike avtaler behandles konfidensielt og vil ikke bli kommentert ytterligere, heter det i en uttalelse fra engelske Football League.

Nottingham Forest, som tidligere har vunnet serievinnercupen to ganger, reddet nylig plassen i Championship etter sin 3-0-seier over Ipswich Town.

En talsmann for Nottingham Forest sier at klubben ikke vil kommentere opplysninger om personer som ønsker å investere i klubben.

– Men klubben kan forsikre alle supportere om at alle som ønsker å investere i klubben må ha full godkjennelse fra fotballmyndighetene for å sikre den beste løsningene for Nottingham Forest Football Club, sier talsmannen for klubben.

Seks nordmenn har spilt for klubben
Nottigham Forest regnes som verdens tredje eldste ligaklubb og ble stiftet helt tilbake i 1865.

Høydepunktet i klubbens historie kom da legendariske Brian Clough ledet klubben på 1970-tallet. Klubben vant serien og Europacupen både i 1978 oh 1980.

Forest er den klubben i England som har hatt nest flest nordmenn i sine rekker – etter Blackburn. Hele seks nordmenn har nemlig gjennom tidene ikledd seg den røde drakten og løpt ut på City Ground.

Det startet i 1981 med Einar Aas og fortsatte med Kjetil Osvold, Lars Bohinen, Alf-Inge Håland, Jon Olav Hjelde og Ståle Stensaas.

Kilder: BBC, Wikipedia, Nottingham Forest