SUKSESSDUO: Hovedtrener Geir Bakke og assistent Tom Freddy Aunehar gjort sine saker svært bra i Sarpsborg, og nå har begge skrevet under kontrakter som strekker seg ut 2022-sesongen.
SUKSESSDUO: Hovedtrener Geir Bakke og assistent Tom Freddy Aunehar gjort sine saker svært bra i Sarpsborg, og nå har begge skrevet under kontrakter som strekker seg ut 2022-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sarpsborg jubler: – Vi er veldig fornøyd med å ha signert to av Norges beste trenere

Geir Bakke og Tom Freddy Aune har skrevet på fem og et halvt år lange kontrakter.

Sarpsborg er blitt enig med trener Geir Bakke om en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.

Forlengelsen med Bakke på ytterligere fire år ble presentert på en pressekonferanse onsdag. Også Bakkes assistenttrener Tom Freddy Aune har fått forlenget sin kontrakt med klubben med tilsvarende antall sesonger.

– Det er en god følelse. Vi har vel kanskje det mest utsatte yrket som finnes, og det er hyggelig at det er en klubb som har lyst til å satse på oss over tid. Det er godt å ha en slik arbeidsgiver, sa Geir Bakke til klubbens facebookside.

– Veldig hyggelig at klubben har tro på Geir og meg, slo Aune fast.

Og ledelsen er henrykt med sin trenerduo.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert to av Norges beste trenere for de neste fem og et halvt årene, sier styreleder Cato Haug til klubbens nettsted.

– Det er helt i vår stil å tenke kontinuitet og langsiktighet. Vi har ikke tro på det kortsiktige, sier han.

Bakke hadde i utgangspunktet kontrakt ut sesongen 2018, og flere andre klubber har latt seg imponere av 47-åringens jobb i Sarpsborg. Ledelsen i klubben var dermed raskt ute med en kontraktsforlengelse.

Bakke har fortid i Vålerenga, Stabæk og Molde, hvor han var assistenttrener. Han har også hatt hovedtreneransvaret i klubber som Moss og Kristiansund, men ikke i øverste divisjon.

Bakke har spesielt lykkes i arbeidet å la lokale fotballtalenter få sjansen til eliteseriespill.

Laget holder for tiden annenplassen i Eliteserien med 13 poeng. Det er 6 poeng opp til Rosenborg. Forrige sesong ble det en solid sjetteplass med betydelig mindre budsjetter enn sine konkurrenter.

Neste kamp for Sarpsborg er hjemme mot Tromsø 13. mai.

(©NTB)