UTEN BH: Desirée Kogevinas lot BH-en ligge igjen da hun feiret kongeparet på Slottet i går. 
UTEN BH: Desirée Kogevinas lot BH-en ligge igjen da hun feiret kongeparet på Slottet i går.  Foto: Patrick Van Katvijk / DPA

Kjolesensasjonen sjokkerte på Slottet

Svensk-greske Desirée Kongevinas' kjole under gallamiddagen på Slottet ble kveldens sensasjon. Nå er TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland spent på fortsettelsen.

Tirsdag og onsdag feires kongeparets 80-årsdager, og over 30 kongelige gjester deltar i begivenhetene i Oslo.

Tirsdag kveld var det gallamiddag på Slottet, hvor de kongeliges kjoler, smykker og diademer ble en snakkis.

Droppet BH

Særlig prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakons tremenning – svensk-greske Desirée Kogevinas – stjal showet, med en noe utradisjonell kjole til gallamiddagen. Hun hadde droppet BH-en, og antrukket seg en flammerød aftenkjole med asymmetrisk snitt, akkompagnert med et gulldiadém på hodet.

– Hun er barnebarn av kongefamiliens legendariske «onkel Mulle», og ble et samtaleemne både her hjemme og i utlandet etter at hun tirsdag kveld viste seg på Slottsbalkongen og inne på Slottet, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, og legger til:

– Den kroppsnære kjolen på nærbilder overlot svært lite til fantasien. Faktisk har jeg sett både kjole og diadem på hennes mor, Madeleine Bernadotte Kogevinas, for mange år siden, men hun hadde den gang noe under kjolen. Og det burde nok kanskje Desiree også ha hatt, konstaterer han.

SAMME KJOLE: Desirées mor, Madeleine Bernadotte Kogevinas, og Don Carlos Morales Quintana på vei inn til gallamiddag på Slottet i 2007. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
SAMME KJOLE: Desirées mor, Madeleine Bernadotte Kogevinas, og Don Carlos Morales Quintana på vei inn til gallamiddag på Slottet i 2007. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Går i halvsøstrenes fotspor

Han hadde også fått tips om antrekket hun bar da hun ankom Norge tidligere samme dag.

– Hun er imidlertid et barn av sin tid, og ankom ifølge medpassasjerene sine Gardermoen i et lårkort miniskjørt og bare legger tidligere på dagen, sier Totland til TV 2.

Halvsøstrene hennes har også fått både presse og publikum til å måpe ved tidligere anledninger.

– Det er spesielt artig å tenke på at ved sølvbrylllupsfesten og det påfølgende cruiset i 1993 var det hennes to halvsøstre Sophie og Astrid de Schooten som var den store sensasjonene. Nå er det altså deres lillesøster, sa Totland i går.

Vil du lese mer om de kongelige? Les Kongebloggen her!

Nytt sjokkantrekk

UTRADISJONELT: Her ankommer Desirée Kogevinas Honnørbrygga onsdag formiddag. Her sammen med Lady Elizabeth Shakerley og Carlos Eugster. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
UTRADISJONELT: Her ankommer Desirée Kogevinas Honnørbrygga onsdag formiddag. Her sammen med Lady Elizabeth Shakerley og Carlos Eugster. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures

Da hun møtte opp på Honnørbryggen til «minicruise» og lunsj på Kongeskipet Norge onsdag formiddag, bar hun et sort skjørt i gjennomsiktig chiffon, boots med frynser og skinnjakke.

– Jeg syntes hun utmerket seg med et spesielt antrekk da hun kom til Kongeskipet i formiddag også, og lurer vel på hvilken overraskelse vi kan få når frøken Kogevinas kommer i Operaen i kveld. I dag er det antrekk «smoking», og det gir enda flere muligheter enn når det er antrekk «galla», sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland til TV 2.

Fra klokken 18.00 vil kongeparet og de kongelige gjestene komme i kortesje ned Karl Johans gate på vei til festmiddag i Operahuset i Oslo senere på kvelden. Middagen er regjeringens gave til kongeparet i anledning 80-årsdagene.

Følg feiringen av kongeparets 80-årsdager på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no. TV 2 dekker begivenhetene løpende gjennom ettermiddag og kveld.