Klar for Wembley-finale foran rekordpublikum:

– Det blir kjempekult!

Andrine Hegerberg (23) er klar for FA-cupfinale på den engelske nasjonalarenaen.

Lørdag spilles FA-cupfinalen for kvinner på selveste Wembley. Der kan Birminghams Andrine Hegerberg komme til å spille en sentral rolle.

Det engelske fotballforbundet (FA) har allerede annonsert at fjorårets tilskuerrekord på 32.912 kommer til å bli slått.

– Det blir kjempekult! Vi merker at folk har fått det med seg. Wembley trekker mye folk, sier Andrine Hegerberg til TV 2.

Se TV 2s møte med Andrine Hegerberg i videovinduet øverst!

Den norske 23-åringen kan fortelle om en avbalansert spillergruppe foran den store kampen.

– For øyeblikket er vi ganske avslappet. Det blir kanskje litt annerledes når vi kommer dit. Akkurat nå er hele gjengen egentlig ganske rolig.

– Hvordan har dere forberedt dere til kampen?

– Vi har fått lov til å trene på herrelaget sitt anlegg. Utenom det har vi har forberedt oss som normalt, men det har vært mer medieoppmerksomhet enn vanlig, sier midtbanespilleren.

– Tror finalen blir underholdende
Dette er kun tredje gang kvinnes FA-cupfinale spilles på den engelske nasjonalarenaen. Hegerberg kan bli den første norske kvinne til å løfte den gjeve pokalen på Wembley.

– Det hadde vært veldig artig, uten at jeg har tenkt så mye på akkurat det. Vi har god selvtillit om dagen. Det er nok derfor vi er såpass avslappet.

I finalen venter Manchester City, som vant den engelske serien i fjor. Lagene møttes i serien for to uker siden. Da endte det 1-1.

– I den kampen hadde vi både mer ballbesittelse og flere sjanser enn de. Det var en god kamp av oss. Det er to lag som har lyst til å spille fotball, så jeg tror finalen kan bli en underholdende kamp, sier den norske landslagsspilleren.

I semifinalen vant Birmingham mot Maren Mjeldes Chelsea. Den kampen startet Hegerberg på benken, men i de siste ligakampene har 23-åringen startet på midtbanen.

Hegerberg for Norge. Her fra landskamp i Skien. Foto: Scanpix
Hegerberg for Norge. Her fra landskamp i Skien. Foto: Scanpix

Hegerberg, som står med 21 A-landskamper for Norge, trives godt med oppgavene i Midlands-klubben.

– Vi spiller 3-5-2 med en omvendt treer sentralt på midten. Treneren liker å rotere litt på plassene i treeren, så jeg har vært innom de forskjellige rollene der. Jeg har spilt mest i tierrollen. Det er et system som har passet meg bra.

Klar for sin andre finale
Den norske landslagsjenten kom til Birmingham i juli 2016. Overgangen fra Gøteborg og Kopparberg har gått bra. Hennes første sesong i klubben endte med en fjerdeplass i ligaen og med et tap i Ligacup-finalen.

– Tiden i England har vært veldig spennende så langt. Dette blir faktisk min andre finale, så det blir kult. Det har vært artig å få en såpass sentral rolle i laget. Man merker at fotball er viktig her. Det er mange som har et nerdete forhold til sporten her. Mange er opptatt av små detaljer som frispark og oppstillinger. Det har vært interessant å blande mine egne tanker med den engelske tankegangen, sier Birmingham-spilleren.

Hun mener også at den engelske ligaen har hatt en positiv utvikling.

– Det er et veldig profesjonelt opplegg rundt lagene. Nivået i ligaen er blitt bedre og interessen har økt.

En seier på Wembley vil gi enda et trofé til familien Hegerberg. Forrige uke vant lillesøster Ada den franske ligaen for tredje sesong på rad.

Stilfull manager
Birmingham fikk også ny manager i vinter. David Parker ga seg etter fem år i jobben. Inn kom Marc Skinner.

– Det har vært veldig positivt for hele klubben. Det er ganske tidlig ennå, så han har rotert en del på laget for å finne ut hvem han vil ha med videre.

Skinner har også fått oppmerksomhet for sin klesstil på sidelinjen.

– Til vanlig ser vi hverandre kun i treningsklær. På kampdag er de eneste gangene vi ser ham i et annet antrekk. Vi ble ganske overrasket på den første kampen hans, sier Hegerberg.

Manageren skrøt mye av Hegerbergs innsats i det forrige møtet med Manchester City.

– Jeg var veldig fornøyd med hennes opptreden. Det er litt av en spiller vi har, sa Skinner til Birminghams hjemmeside.

Nå håper Hegerberg på å få muligheten fra start i den store finalen.

– Jeg vet ikke om jeg starter. Man kan aldri føle seg 100 prosent trygg på det. Jeg håper jeg får muligheten, sier 23-åringen.