Tirsdag skulle elleve nye aspiranter i Ålgård skolekorps få utdelt instrumenter og uniformer til 17. mai. Slik gikk det ikke.

Da dirigenten låste opp døra til utstyrslageret, oppdaget hun to horn som stod merkelig plassert. Det viste seg at de var brukt til helt andre ting enn det de er laget for.

– Det ene var det det tisset i og det andre var det gjort andre ting i. Da hun tok det opp, fikk hun tiss over hele seg, så hun måtte gå hjem og dusje, forteller styreleder i Ålgård skolekorps, Annbjørg Sekkenes til TV 2.

Klint ut avføring

Skolekorpset sitt lokale så rett og slett ikke ut.

– De hadde klint avføring utover og rotet i pokalskapet. På et bord stod det fire halvdrukne bokser med øl, forteller Sekkenes.

Avføringsrester i sofaen til Ålgård skolekorps.
Avføringsrester i sofaen til Ålgård skolekorps.

Dirigenten klarte å stoppe aspirantene i døra. De elleve nye musikantene måtte gå skuffet hjem tirsdag kveld.

– Det er helt utrolig at folk kan gjøre noe som dette. Heldigvis har vi flere instrumenter, så alle skal få et instrument før 17. mai, sier Sekkenes.

Klatret inn

To horn var fulle av tiss og avføring.
To horn var fulle av tiss og avføring.

Lokalet ligger på loftet i det gamle fotballhuset på Ålgård. Trolig har inntregerne brukt en brannstige og tatt seg inn via en terassedør. Det skal ha vært obervert lys i lokalet lørdag kveld.

– Vi har en stor vaskejobb foran oss. Nå håper vi noen får dårlig samvittighet og gir beskjed.

Får støtte

Det var lokalavisa Gjesdalbuen som først omtalte saken. Mange har reagert sterkt.

– Vi har allerede fått inn 2000 kroner fra privatpersoner som ønsker å hjelpe. Det er vi veldig takknemlige for, sier Sekkenes.

Pokalskapet til skolekorpset er rasert.
Pokalskapet til skolekorpset er rasert.