Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snapchat endrer én av sine mest kjente funksjoner.

Snapchat ble fort populært fordi bilder og videoer forsvant etter ti sekunder eller mindre, og ikke kunne lagres i appen.

Snapchat varsler nå at det er slutt på å kun få se bilder og videoer i ti sekunder eller mindre.

Nå kan du selv velge hvor lenge snappen din skal vise.

Snapchat annonserer endringene i et blogginnlegg:

«I dag gjør vi en ganske stor forandring i måten du skaper og sender Snaps,» starter innlegget.

NYTT PÅ SNAP: I den nye oppdateringen kan du blant annet bruke et magisk viskelær, lage videoloop og se på bilder og videoer så lenge du vil. Foto: TV 2 
NYTT PÅ SNAP: I den nye oppdateringen kan du blant annet bruke et magisk viskelær, lage videoloop og se på bilder og videoer så lenge du vil. Foto: TV 2 

«Vi har alle følt frustrasjonen over å ikke kunne nyte en snap fullt ut – selv etter å ha gjenspilt den, og vi vil gi dere muligheten til å tillate at mottakeren kan nyte deres snapper så lenge som mulig. Etter at vennene dine er ferdige med å se snappen og lukker den, vil den forsvinne som normalt,» skriver de.

Viskelær og tegning

I den nye oppdateringen finner du også tjenesten Magic Eraser, som gjør at du kan fjerne det du ikke ønsker skal være med på bildet eller i videoen.

Du får også en videloop som gjør at du kan spille av videoen din frem og tilbake. Sistnevnte funksjon har blitt svært populær på Instagram takket være appen Boomerang.

En annen ny funksjon er emojitegning.

PS! Visste du at TV 2 Nyhetene er på Snapchat? Både nyhetsankere, programledere og reportere i TV 2 Nyhetene deler bilder og videoer på Snapchat-kontoen tv2-nyhetene.