Slik så låret til Marie Oseid ut etter at kokende vann gav henne andregradsforbrenning. Ponthip Garden sier de ikke har klart å finne noe galt ved maskinen som forårsaket skaden og at de ikke kan forstå hvordan ulykken skjedde.   
Slik så låret til Marie Oseid ut etter at kokende vann gav henne andregradsforbrenning. Ponthip Garden sier de ikke har klart å finne noe galt ved maskinen som forårsaket skaden og at de ikke kan forstå hvordan ulykken skjedde.    Foto: Glenn Aaseby/privat

Marie (18) fikk alvorlige brannskader på spa

Marie Oseid (18) fikk andregradsforbrenning etter luksusbehandling på spa i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var kjempevondt og jeg hadde problemer med å gå og bevege på meg. Hver gang jeg skulle røre meg så stakk det oppover magen og låret, sier Marie Oseid.

Det var på det spaet Ponthip Garden på Majorstua at behandlingen fant sted i februar.

Behandlingen, som involverte en dampmaskin, var en del av en fire timers luksuspakke, som var en bursdagsgave fra moren, og noe Marie hadde gledet seg veldig til.

– Den hadde gode anmeldelser på Tripadvisor. Det stod "fantastisk massasje" på alle som skrev noe. Så det så veldig lovende ut, og hjemmesiden så veldig fin ut, sier Maries mor, Anne Irene Oseid.

Fikk kokende vann rett på huden

Under behandlingen begynte maskinen som produserte damp å lekke kokende vann rett på huden til Marie. Det traff området rundt lysken og ned på låret.

På legevakta viste det seg at hun hadde fått andregradsforbrenning. Daglig leder på Ponthip Garden, Pakpum Tongkum, sier de ikke kan finne noen feil på maskinen og ikke forstår hvordan ulykken skjedde.

Ponthip Garden har ikke klart å finne noen feil på maskinen som begynte å lekke kokende vann på Marie Oseid. Foto: Privat 
Ponthip Garden har ikke klart å finne noen feil på maskinen som begynte å lekke kokende vann på Marie Oseid. Foto: Privat 

– De beklaget jo det som hadde skjedd og at de ikke hadde opplevd det tidligere. De sa også at de ville dekke medisinske utgifter, men de ønsket at Marie først skulle søke om refusjon fra de offentlige. De mente Marie hadde fått en form for erstatning i og med at hun slapp og betale for behandlingen hun fikk før ulykken skjedde, sier Anne Irene Oseid.

Ponthip Garden tilbød også behandling for å unngå arr, samt velværebehandling mens Marie hadde vondt.

– Men jeg ville ikke tilbake dit, sier Marie.

Vil ikke dekke alle utgiftene

I ukene etter hendelsen slet hun med å bevege seg og hun måtte få taxi til og fra skolen. Hun forsøkte også krykker, for å bevege området minst mulig.

Det ble også flere legebesøk og tilsammen kom utgiftene for blant annet lege, salver og transport til og fra lege på rundt 4000 kroner.

Ponthip Garden AS vil imidlertid ikke dekke alle regningene før familien selv har søkt refusjon gjennom offentlige ordninger, slik at beløpet blir minst mulig. Gjennom HELFO kan man blant annet få dekket transport til og fra lege.

Jobben med å søke refusjon hadde Marie og moren liten lyst til å gå løs på, og de mener dette er en prinsippsak

– Vi kan ikke skjønne at vi skal ha den jobben når de har påført Marie en skade. Av prinsipp så bør de rydde opp etter seg, sier Anne Irene.

Marie syns hun burde fått en liten erstatning for belastningen hun har vært gjennom, men at de i det minste burde dekket alle utgiftene.

– Selv om det var et uhell så var det de som påførte meg skaden, og da burde de dekke det, sier Marie til.

Sier bedriften er avviklet

Daglig leder Pakpum Tongkum vil ikke stille til intervju, men sier til TV 2 Hjelper deg at bedriften har vært under avvikling siden desember og ikke har hatt omsetning siden 1. mars.

Bedriften har derfor ikke midler til å dekke kravet.

«Eier har ønsket å erstatte privat, men har ønsket at de sendte inn søknad om refusjon for å få dekket reisekostnader.»

TV 2 Hjelper deg finner imidlertid ingen dokumentasjon på avvikling av Ponthip Garden i Brønnøysundregistrene.

Majorstuen Thai Massasje AS er imidlertid registrert på samme adresse, men har samme styreleder som Ponthip Garden, Tom Myrås.

I en e-post til TV 2 Hjelper deg skriver Myrås:

«Jeg har ikke hatt noe med den daglige driften å gjøre. Min rolle i selskapet er i utgangspunktet kun å sørge for at regnskap og papirer er i orden».

Videre skriver han at han kun er oppført som midlertidig eier av Majorstuen Thai massasje, av praktiske årsaker, men at det er nye eiere som egentlig drifter lokalet. Papirene som bekrefter de nye eierne har blitt forsinket på grunn av sykdom.

Hverken Marie eller moren har hørt noe om at det er en ny eier av bedriften.

– Det var helt nytt for oss faktisk at de sier det, sier Anne Irene.

– Og dette er snakk om veldig små beløp så det burde de kunne betale uansett, legger Marie til.