REVEÅTE: Lammene i Kodal var lagt ut som reveåte. Foto: Geir Eriksen
REVEÅTE: Lammene i Kodal var lagt ut som reveåte. Foto: Geir Eriksen

Adrian (11) gjorde makabert dyrefunn – nå er mysteriet løst

To rapporter om dyrekadaver i Vestfolds skoger ble oppklart i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved Tjøme fant to gutter 12 saue- og geitehoder hengende i trær tirsdag. Saken ble omtalt i en rekke medier, og etter kort tid meldte et firma seg for politiet og forklarte at de tørket hodene for å selge dem videre.

Ved Kodal ble det funnet to sauekadaver som var bundet fast. Her viste det seg at dyrene var brukt som reveåte, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til TV 2.

– Ikke prøvd å skjule seg

– Begge har meldt seg. De skjønte sammenhengen da de så sakene i media og er enig i at dette ikke var veldig smart fordi det vekker oppsikt. Det har ikke vært deres hensikt heller, de har ikke prøvd å skjule det de holder på med, men har valgt bortgjemte steder for ikke å forstyrre turgåere og andre. Begge har opptrådt veldig ryddig, sier Johnsrud.

Det er ikke mistanke om at det har foregått dyreplageri eller andre straffbare forhold.

Kjente vond lukt

Det var 11 år gamle Adrian Ude Holtan og kameraten som fant dyrehodene i Kodal da han var ute og lekte sammen med en kamerat.

– De kjente en veldig vond lukt i skogen og fulgte lukten. De ble ganske skremt av hva de fant, fortalte Adrians far Sjur Ude Holtan til TV 2 tirsdag kveld.

Faren forteller imidlertid til tb.no at sønnen tok funnet med ro. Han har vært med på jakt og har slaktet både elg og reinsdyr.

– Men det er klart at det de oppdaget i kveld ikke var noe hyggelig syn, sier Holtan.