Özil til TV 2: – Bryr meg ikke om kroppsspråk-kritikk

TV 2 møtte Arsenal-stjernen forut for «siste sjanse»-oppgjøret mot Southampton onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Southampton-Arsenal 20.45 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

London Colney (TV 2:)

Arsenals håp om å nå Mesterligaen er etter helgens resultater igjen reelt, for når fire kamper gjenstår er de så lenge de selv gjør jobben kun avhengig av ett Liverpool-poengtap for å snike seg forbi.

Dermed kan Arsène Wenger kanskje igjen klare å kvalifisere gigantene fra Nord-London til Europas gjeveste klubbturnering.

En av stjernene som i så fall må prestere i klubbens fire siste kamper er Mesut Özil, og når TV 2 møter stjernespilleren tirsdag før kamp er han klar på at alt kan skje de kommende ukene.

– Hvis lagene foran oss vinner alle sine kamper, så hjelper det ikke om vi vinner resten, men det var definitivt bra at de avga poeng i helgen. Og det må skje igjen. Vi har aldri tvilt på at vi kan klare topp fire. I fotball kan alt skje. Vi må klare det beste for oss selv, sier tyskeren.

Özil har denne sesongen igjen måttet tåle en del kritikk for sitt kroppsspråk og sin spillestil, til tross for at tallene viser at han har flere pasninger på motstandernes banehalvdel enn for eksempel Paul Pogba, Christian Eriksen og Eden Hazard denne sesongen.

På TV 2s spørsmål om hvorvidt han lar kritikken gå innover seg er han krystallklar.

– I starten av karrieren var jeg uerfaren, og jeg kunne tro på dem som kritiserte, men jeg har fått spørsmål om dette før også. Jeg er ikke interessert i hva folk sier om stilen min og om kroppsspråket mitt. Det viktigste er hva treneren mener, og statistikken min er bevis nok. Den viser at jeg gir alt. Folk kan tro at jeg ikke gir alt, men det er ikke sant. Statistikken viser at alt jeg vil er å gjøre det bra, være suksessfull og gi hundre prosent. Og det er slik jeg også ønsker å ha det, sier han.

– Jeg har aldri vært slik som spiller at jeg er fornøyd
Allikevel er han også klar på at sesongen for hans egen del ikke har vært like god som ønskelig, til tross for sju scoringer og seks målgivende pasninger i Premier League.

– Jeg har aldri vært slik som spiller at jeg er fornøyd. Man vet at man alltid kan gjøre det bedre, uansett om man har fem eller 30 målgivende pasninger. Du vet alltid at du kan gi mer og gjøre mer. Jeg har hatt noen ting som har satt meg litt tilbake, med skader og sykdom, men jeg er sulten på alltid å gjøre mitt beste. Noen ganger blir jeg bedre, andre ganger dårligere. Jeg gir aldri opp. Jeg fortsetter, og jeg tror på meg selv, sier han.

Positiv energi i laget etter seieren mot Manchester United
Det er på alle måter en tålmodig tysker som møter den fremmøtte pressen på Arsenals treningsfelt. I tillegg til TV 2 skal både Premier Leagues egen TV-kanal, Sky Sports og brasiliansk TV også få sine tilmålte minutter med 28-åringen. Han avslører at seieren mot Manchester United har løftet stemningen i laget.

– Etter et positivt resultat er det alltid enklere å ha positiv energi. Du blir så klart i bedre humør. Vi vet at det var vår siste sjanse, så vi må bare fortsette. Nå må vi stå på til sesongslutt, så vi kan oppnå målene våre, sier han.

– En av de største klubbene i verden. Vi må være i Champions League
Målet er nemlig krystallklart, og noe som av mange har vært sett på som en selvfølge i London-klubben de siste årene. Deltakelse i Champions League er et absolutt must, og noe Arsène Wenger har skjemt dem bort med i 18 år på rad.

– Arsenal er en av de største klubbene i verden. Vi må være i Champions League. Det betyr for oss spillere at vi kan måle oss mot de beste. Derfor er det viktig å være med i turneringen, sier Özil.

Skal de klare det igjen, er de dog avhengig av at enten Liverpool eller Manchester City snubler de kommende ukene. Arsenal ligger seks poeng bak City og sju poeng bak Liverpool, men har en kamp mindre spilt enn førstnevnte og to mindre enn Jürgen Klopps Merseysidere som for øyeblikket innehar 3. plassen i ligaen.

– Alle kamper er nå vår siste sjanse
Med tolv poeng igjen å spille om for Özil og co., er det ingen tvil om at hvert eneste poengtap potensielt sett etter all sannsynlighet vil være skjebnesvangert i kampen om Champions League. Første hinder av fire er Southampton, som i helgen var det laget som inviterte Arsenal inn igjen i dansen med sitt 0-0-resultat borte mot Liverpool søndag.

– Liverpool klarte ikke å slå Southampton. Hvorfor skal Arsenal slå dem?

– Vi vet at vi har nok kvalitet i laget til å slå alle lag. Vi vet også at Southampton er i en situasjon der de ikke kan gå verken opp eller ned, så det kan bli som en treningskamp for dem. Samtidig så vil de gi alt, for de spiller mot en stor klubb. Det vet vi. Vi må vise hva vi kan gjøre. Vi må ta tre poeng. Alle kamper er nå vår siste sjanse, og hvis vi vinner alle kan vi fremdeles klare topp fire, sier Özil.

Kampen på St. Mary´s onsdag kveld ser du fra 20.35 (kampstart 20.45) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!