Ukjent 16-åring slo Ellens utrolige Twitter-rekord med ellevilt nuggetsønske

Aldri før har en Twitter-melding blitt delt like mange ganger som Carter (16) sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2014 tok tv-vertinne Ellen DeGeneres en selfie fra Oscar-utdelingen som endte opp med å bli tidenes mest delte på Twitter.

Bildet viste DeGeneres sammen med en rekke kjendiser, blant annet Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Channing Tatum og Bradley Cooper.

Nå har en annen ung, ukjent gutt tatt over tronen som mest delte på Twitter, skriver Washington Post.

Ville ha nuggets

Carter Wilkerson (16) fra Nevada i USA tvitret for én måned siden til restauranten Wendy's, og ba om et års gratis forbruk av kyllingnuggets.

«Hvor mange retweets må til for ett år med gratis kyllingnuggets?» spurte 16-åringen.

Kravet fra Wendy's var ikke småtteri. Hele 18 millioner retweets måtte Wilkerson skaffe for å innfri ønsket.

Men 16-åringen ga ikke opp: «Anse det som gjort», svarte han.

3,5 millioner

Per 9. mai har twittermeldingen fått 3,5 millioner delinger. Det er altså et godt stykke igjen til kravet om 18 millioner.

Ifølge statistikknettstedet Statista har Twitter for tiden 328 millioner aktive brukere i måneden. Det er altså ikke teknisk umulig for 16-åringen å nå målet, selv om det nok er urealistisk.

Etter at Wilkerson slo rekorden for mest delte melding på Twitter, har imidlertid Wendy's senket kravet. «Han får nuggetsene», skriver de tirsdag, på svar fra en engasjert følger.

Stor oppmerksomhet

16-åringen har fått stor oppmerksomhet både på Twitter og i internasjonale medier.

– Jeg er en av dem som ikke vanligvis er så opptatt av oppmerksomhet. Men etter at dette startet har det vært ganske kult. Det er gøy på skolen, ettersom alle vet om det, sa han til Reno Gazette Journal i april.

Wilkerson har også laget en egen nettside om den nå historiske twittermeldingen, hvor han forklarer at han ønsker å bruke oppmerksomheten til noe positivt – annet enn å få gratis nuggets.