BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster ved havnen i København. Jeff Bell sier til dansk TV 2 at han er takknemlig for støtten som familien har fått etter at de ankom Danmark.  
BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster ved havnen i København. Jeff Bell sier til dansk TV 2 at han er takknemlig for støtten som familien har fått etter at de ankom Danmark.   Foto: TV 2 Danmark

Datteren til Jeff ble drept av vannscooter i Danmark: – Det verste noen kan forestille seg

Jeff Bells 18 år gamle datter mistet livet da en vannscooter kolliderte med båten hun var i. Nå håper faren at datterens død ikke vil være forgjeves.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den dramatiske ulykken skjedde lørdag kveld. Flere personer kjørte på vannscootere i høy hastighet i havnen i København. En av vannscooterne traff en båt full av unge kvinner. Tidlig ble det klart at én person var omkommet.

Samtidig ble en annen ung, amerikansk kvinne på 18 år fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Før foreldrene kom seg på flyet til København, fikk de beskjeden om at datteren ikke hadde overlevd.

– Det er selvfølgelig den verste telefonen man kan forestille seg. Vi var alle i sjokk da vi satte oss på flyet, sier faren Jeff Bell til dansk TV 2.

– Kan skje hvor som helst

Datteren og den andre kvinnen som mistet livet var begge på utveksling fra USA. Hun drømte om å bli sykepleier for barn som fødes for tidlig.

– Ulykker kan skje hvor som helst i verden. Hun var veldig glad for å være i København og i sitt studie. Hun følte seg trygg og var glad. Det er det viktigste for oss å huske på, forteller faren.

Føreren av vannscooteren er siktet for uaktsomt drap og for å ha stukket av fra stedet.

– Jeg vet at han ikke hadde noen intensjon om å gjøre min datter vondt. Det var en ulykke, sier Bell til den danske tv-kanalen.

Også høyskolen hvor 18-åringen var student beskriver henne som en fantastisk kvinne.

– Vi sørger etter tapet. En intelligent, omtenksom og fantastisk ung kvinne. Våre tanker er med hennes familie og venner, skriver de på sin Facebook-side.

Faren håper nå at myndighetene gjør det de kan for å hindre at slike ulykker skjer igjen.

– Jeg har full tillit til at folk her i København vil gjøre alt de kan for å unngå at dette noensinne vil skje igjen, fortsetter han.

Etter ulykken har flere danske politikere tatt til orde for å drøfte reglene for bruk av vannscooter, skriver dansk TV 2. Dansk Folkeparti mener Danmark bør gjeninnføre et totalforbud mot vannscootere i offentlige havner og nær badestrender.

I KØBENHAVN: Jeff Bell dro til København da han ble varslet om ulykken. Her er han ved stedet hvor ulykken skjedde. Foto: TV 2 Danmark 
I KØBENHAVN: Jeff Bell dro til København da han ble varslet om ulykken. Her er han ved stedet hvor ulykken skjedde. Foto: TV 2 Danmark 

– Villmannskjøring

I tillegg til føreren som er siktet for uaktsomt drap, er syv andre vannscooterførere siktet for uvettig kjøring etter ulykken.

Politiet legger ikke fingrene imellom når de beskriver oppførselen deres.

– Villmannskjøring og villmannsseiling har det til felles at hensynsløse gjerningsmenn uten tanke og respekt for andre gjør som de vil. Det gikk i går ut over glade besøkende i Københavns Havn og kostet to uskyldige livet, skriver politiet i en pressemelding.