Slik forsvarer NFF avgjørelsen om å legge Edvartsen-saken død

Ifølge generalsekretær Pål Bjerketvedt er Edvartsen-saken et avsluttet kapittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kom NFF med meldingen om at Svein-Erik Edvartsen ikke får dømme mer i 2017. De siste ukene har kommet frem grove påstander om toppdommerens oppførsel, men Fotballforbundet har nå valgt å legge saken død.

– Avsluttet saken
Spørsmålet er om ikke NFF uansett bør ta stilling til så grove påstander fra dommermiljøet om mobbing og trakassering.

– Dette er noe som er kommet opp den siste tiden. Jeg kan love deg at alle påstander om mobbing og trakassering i denne og andre saker tar vi på alvor, dette har vært totalvurdering og denne saken har bestått av mange flere elementer enn det. Nå har vi funnet en løsning, og så tar vi det derfra, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til TV 2.

– Men hvilke konsekvenser får det, hvis dere kommer fram til at beskyldningene stemmer?

– Nå har vi avsluttet denne saken, og dermed avslutter vi alle elementer den består av også.

– Så dere ser ikke mer på mobbing og trakassering?

– Sånn som situasjonen er nå, blir man enig, og vi har kommet fram til et forlik, så er saken løst. Og dermed legges også saken død, sier Bjerketvedt.

Fornøyd Elden
Edvartsen-advokat John Christian Elden er godt fornøyd med løsningen de har kommet frem til. Avtalen innebærer også en økonomisk kompensasjon verdt flere hundre tusen kroner.

– Det er inngått en klok avtale slik fotballverden så ut i går, der Edvartsen har tatt ansvar og frasagt seg toppdommeroppdragene ut 2017 for å skape ro, skriver han i en e-post til TV 2.

Han er klar få at Edvartsen har alle intensjoner å vende tilbake til dommergjerningen.

– Han er opptatt av å bygge opp tillit og gjøre seg klar til å dømme i 2018.

Fortsetter i NFF-jobb
Noe som har gjort dommerstriden ekstra pikant for NFF er at han også har en annen stilling i Forbundet. Til daglig jobber han som seksjonsleder for samfunnsansvar, og det er en jobb han kommer til å fortsette i.

– Han har hatt denne jobben i to år, han har hatt jobben gjennom hele konfliktperioden, og vi har vært svært opptatt av og nøye på å skille mellom oppdraget som dommer, og ansettelsesforholdet i seksjonslederstillingen. Det må vi fortsette å gjøre. Vi har ikke blandet kortene, og ikke på noen som helst måte diskutert de to rollene under ett.

– Men kan dere la være å gjøre det, når han har den rollen han har og beskyldes for mobbing og trakassering?

– Vi har altså ikke gått inn i det, først og fremst konsentrert oss om å avslutte dommerstriden, og har ikke noe grunnlag for å tenke noe annerledes rundt hans seksjonslederansvar.

– Hvorfor vil dere ikke ta den diskusjonen?

– Fordi vi her og nå står med et varsel om at dommerstriden er løst, ingen andre problemstillinger har vært på bordet. Hva som måtte komme av nye problemstillinger i vår organisasjon framover, er umulig å kommentere i dag.

Det var forrige uke at Reidar Gundersen og en annen anonym toppdommer fortalte om det de opplevde som mobbing og trakassering fra Edvartsens side. Edvartsen selv kjenner seg ikke igjen i kritikken.