Dropper viktig trening for å feire kongens 80-årsdag

Midt i sin viktigste treningsperioden avbryter, Cecilia Brækhus, treningsoppholdet i Spania for å feire bursdag med kongeparet.

En måned før karriens viktigste kamp i Bergen tar Cecilia Brækhus en pause fra treningsleiren i Spania, og reiser hjem til Norge.

– Jeg skal i bursdagsparty til kongen, så det gleder jeg meg skikkelig til. Jeg har dessverre aldri møtt han før så det blir veldig gøy, sier Cecila Brækhus til TV 2.

Brækhus befinner seg for tiden i Torrevieja på den spanske østkysten for å forberede seg til kampen på hjemmebane i Bergen 9. juni.

Sammen med treneren Johnathon Banks skal hun ha base i den spanske turistbyen frem til kampen, kun avbrutt av 80-års feiringen på slottet de to neste dagene.

– Jeg hadde aldri droppet trening og reist hjem fra samling for noen andre enn kongeparet, forteller Brækhus.

Hun innrømmer at det er en stor anerkjennelse for både henne og boksesporten at hun inviteres til en så stor begivenhet.

– Boksing har vært holdt litt utenfor fordi det var et forbud mot proffboksing i mange år, derfor er det veldig hyggelig å bli invitert i bursdag, ikke bare for meg, men for hele bokse-Norge, sier proffbokseren med kallenavnet «First Lady».