TIL MOTANGREP: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt bekrefter til TV 2 at de har mottatt dokumentasjon fra Svein-Erik Edvartsen i konfliktsaken, men vil ikke si noe om hva papirene inneholder.
<br>
<br> 
TIL MOTANGREP: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt bekrefter til TV 2 at de har mottatt dokumentasjon fra Svein-Erik Edvartsen i konfliktsaken, men vil ikke si noe om hva papirene inneholder.

  Foto: Nesvold, Jon Olav

Edvartsen gikk til motangrep og beskyldte dommerkollegene for mobbing

Spill i kulissene da NFF og Svein-Erik Edvartsen ble enige om å legge dommersaken død - for nå.

TV 2 vet at toppdommer Svein-Erik Edvartsen - via sin advokat John Christian Elden - har oversendt NFF et over 50 sider langt dokument hvor en rekke tekstmeldinger fra ulike dommerkolleger er samlet. Meldingene skal være av det Edvartsen føler er rasistisk og sjikanerende karakter.

Blant episodene skal være et MMS-bilde av dommere utenfor en butikk i Bergen, samt en video fra en sosial samling for dommerne på La Manga.

På spørsmål om Svein-Erik Edvartsen har oversendt dokumentasjon av påstått mobbing fra andre dommeren, svarer advokat Elden følgende i en epost til TV 2 tirsdag:

– Jeg kan bekrefte at NFF har besluttet å gi irettesettelser til andre dommere, men ser ingen grunn til å dra dette i det offentlige rom. Vi har lagt saken bak oss til fotballens beste.

TV 2 Sporten har ikke lyktes i å få en kommentar fra direktør Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling om Eldens påstander.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt dokumentasjon fra Edvartsen og hans advokat i sakens anledning.

– Ja, dette kjenner jeg til, men vi har ikke gått inn i detaljene rundt det. Vi har full oversikt over alt som er sendt oss, og som vi har tilgang på av kilder og informasjon i denne saken, men å kommentere det innholdet er umulig for meg nå, sier Bjerketvedt.

Nyheten kommer samme dag som NFF bekrefter at de er kommet til enighet i den såkalte Edvartsen-saken. Dommeren får ikke dømme mer i 2017, men forbundet åpnet for å gi ham kamper igjen i 2018. I tillegg fortsetter Edvartsen i jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i regi av NFF.

Dette til tross for at to dommere i forrige uke meldte om påstått mobbing og trakassering.

– Blir man enige, og har kommet frem til et forlik som i dag, så er saken løst. Dermed legges den også død. Jeg kan love deg at vi tar alle påstander om mobbing og trakassering på alvor. Dette har vært en totalvurdering, og denne saken har bestått av mange flere elementer enn det. Nå har vi funnet en løsning, og så tar vi det derfra, sier Bjerketvedt til TV 2.

Dermed fortsetter Edvartsen som NFF-leder for seksjon for samfunnsansvar, til tross for de krasse anklagene om mobbing rettet mot fra to andre toppdommere før helgen.

– Han sendte meg meldinger med beskjed om å bytte jobb, slutte som assistentdommer i Fifa og melde forfall til kamper. Dette var på bakgrunn av at jeg turte å si ifra underveis når jeg ikke fant meg i hvordan han snakket til meg og hans manglende respekt for jobben min, sa dommerkollega Reidar Gundersen til TV 2 fredag.

Sammen med en anonym dommer la han frem bildebevis på hvordan Edvartsen hadde ført samtaler av det han opplevde som truende og nedsettende i tonen.

Etterforskningen rundt mobbing/trakassering legges nå likevel ikke død, ifølge Bjerketvedt.

– Det er dommersaken vi har lagt død. Mobbing og trakassering, det skal studeres og dannes bilde av og er en egen sak. Vi prøver å danne oss en oversikt over dette, og det kan være større mørketall enn det vi er klar over, opplyser NFF-sjefen.

– Han har hatt denne jobben i mer enn to år og har hatt jobben gjennom hele konfliktperioden. Vi har vært svært nøye på å skille mellom oppdraget som dommer og ansettelsesforholdet i seksjonslederstillingen. Vi har ikke blandet kortene, og vi har heller ikke på noen måte diskutert de to rollene under ett, sier han.

– Kan NFF ha en mann som seksjonsleder for samfunnsansvar som er en mobber?

– Det er din påstand at han er en mobber. Vi kjenner til disse problemstillingene. Vi har vurdert disse problemstillingene i forhold til dommerstriden. Det er der vi står per dags dato, sier Bjerketvedt.

– Men hvilke konsekvenser får det, hvis dere kommer fram til at beskyldningene stemmer?

– Nå har vi avsluttet denne saken, og dermed avslutter vi alle elementer den består av også.

Edvartsen-advokat John Christian Elden er godt fornøyd med løsningen de har kommet frem til. Avtalen innebærer også en økonomisk kompensasjon verdt flere hundre tusen kroner.

– Det er inngått en klok avtale slik fotballverden så ut i går, der Edvartsen har tatt ansvar og frasagt seg toppdommeroppdragene ut 2017 for å skape ro, skriver han i en e-post til TV 2.