Barnehage-ansatt siktet for overgrep mot ett barn – løslatt

Politiet på Romerike har siktet en barnehageansatt for seksuelt overgrep mot ett barn. Politiet mottok anmeldelsen fra kommunen i forrige uke. Siktede er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Siktede ble pågrepet, men det var ikke grunnlag for å varetektsfengsle vedkommende.

– For å varetektsfengsle en person må noen absolutte grunnvilkår oppfylles. Det første er at det er skjellig grunn til mistanke, og det mener vi det er. De øvrige grunnvilkårene for varetekt er blant annet fare for bevisforspillelse, unndragelsesfare eller fare for gjentakelse. Det mener vi at ikke foreligger i denne saken, sier politiadvokat Kristine Kiær.

Den siktede er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold.

– Hvordan kan dere være sikre på at det ikke er gjentakelsesfare?

– Det kan vi ikke være sikre på, men vi har gjort en vurdering basert på opplysningene vi har, og mener at det ikke er en kvalifisert risiko for gjentakelse. Derfor er siktede løslatt, sier politiadvokaten.

Den siktede i saken jobber i en barnehage på Romerike. Færnærmede går i den samme barnehagen. Basert på politiets opplysninger er det ingenting som tyder på at flere enn ett barn er fornærmet i saken.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det dreier seg om ett eller flere overgrep.

Politiet har gjennomført flere avhør, og det er også foretatt tilrettelagte avhør av det fornærmede barnet. De foresatte i barnehagen har vært på et informasjonsmøte sammen med ledelsen i barnehagen, kommunen og politiet.

Det var barnehagen som via kommunen varslet politiet om saken.

– Politiet er helt i oppstarten av etterforskningen hvor vi gjennomgår bevismateriale og foretar avhør. Det vil derfor ta tid før vi får full oversikt over omfanget i saken, sier politiadvokat Kristine Kiær.