KLAR FOR NORGES-BESØK: Simon Gerrans er en av mange sykkelstjerner som blir å se i Tour of Norway.
KLAR FOR NORGES-BESØK: Simon Gerrans er en av mange sykkelstjerner som blir å se i Tour of Norway. Foto: Daniel Dal Zennaro

– Sterkeste startfeltet noensinne i Tour of Norway

Disse stjernene blir å se i Norge neste uke.

17.mai ruller Tour of Norway-feltet ut fra Hønefoss på den første av fem etapper.

Det blir et stjernespekket felt.

Arrangøren melder nemlig at internasjonale stjerner som Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen, Michael Albasini, Tony Gallopin, Sep Vanmarcke, Dylan Groenewegen, Mark Renshaw, Lars Boom, Dylan van Baarle og Brice Feillu har meldt seg klare til dyst.

– Det er «VM-effekten»

I tillegg blir det mulighet for hjemmepublikummet til å se utenlandsproffene Amund Grøndahl Jansen (Lotto-Jumbo) og Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue) på Østlandet.

– Det ser ut som det sterkeste feltet noen gang i Tour of Norway. Det er en anerkjennelse til arrangementet at ryttere vil til Norge, sier Mads Kaggestad, TV 2s sykkelekspert.

– Det er kjempegøy med så mange store navn. Det er jo litt sånn at ryttere ofte vil prøve noe nytt, og det handler vel også litt om «VM-effekten». Noen av rytterne planlegger kanskje en tur til Bergen etter å ha gjennomført rittet?

Rittet, som begynner på nasjonaldagen neste uke, avsluttes med en etappe i Oslo sentrum søndag. En etappe hvor rytterne skal få bryne seg på mange av de samme veiene som ble brukt under VM i Oslo i 1993 - et VM som lenge ble ledet av Dag Otto Lauritzen, men som ble vunnet av en viss Lance Armstrong.

Etappene

Etappe 1, 17. mai: Hønefoss-Asker

Etappe 2, 18.mai: Eidsvoll-Brumunddal

Etappe 3, 19.mai: Hamar-Lillehammer

Etappe 4, 20.mai: Lillestrøm-Sarpsborg

Etappe 5, 21.mai: Moss-Oslo

– Han er en av de store favorittene

– Albasini og Gallopin er sterke navn. Gallopin er ikke i toppform, men han kjører bra også på halv maskin. Albasini er et stort navn og har vunnet mange tøffe ritt. Det så vi nylig i Romandiet, i Baskerland, i Ardennene... På papiret er han en av de store favorittene. I tillegg har han et av de store lagene i ryggen. Duoen Albasini/Gerrans kan få til mye sammen, fortsetter Kaggestad.

– I tillegg så er blant andre Groenewegen og Boom der. Det blir mye å bryne seg på for de norske Continental-rytterne.

Rittsjef Anders Eia Linnestad er, ikke overraskende, også tilfreds.

– Vi er veldig fornøyd med årets deltakelse. Det er mange ritt som går samtidig rundt omkring i verden, og noe variasjon må vi regne med fra år til år. Men årets oppsett er noe av det bedre vi har hatt, sier han til TV 2.