PÅ TV 2: Fra høsten 2018 kan du se Cristiano Ronaldo i aksjon på TV 2.
PÅ TV 2: Fra høsten 2018 kan du se Cristiano Ronaldo i aksjon på TV 2. Foto: Francisco Seco

historisk samarbeid:

Champions League til TV 2

TV 2 har i dag sikret seg rettighetene til Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har i dag inngått et historisk samarbeid med MTG om sammen å bringe Champions League til norske tv-seere fra høsten 2018.

– Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Det er første gang TV 2 og MTG inngår en slik avtale. Avtalen innebærer at TV 2 og MTG sammen har rettigheter for Champions League i det norske markedet. Kampene blir å se på TV 2 allerede høsten 2018, til og med våren 2021.

Sportsnyhetene: Dommerhjelp og Ronaldo-hat trick da Real Madrid sendte Bayern ut

– Fotball er mer populært enn noen sinne. I TV 2 har vi lang og god tradisjon for å formidle store sportsøyeblikk. Våre sportsjournalister brenner for fotball og spiller med hjertet utenpå drakten. Siden dette er første gang vi inngår en slik samarbeidsavtale med MTG, er vi ekstra stolte av å kunne presentere denne viktige sportsnyheten, sier Sandnes.

I økonominyhetene på Nyhetskanalen ble Sandnes spurt om hva rettighetene koster TV 2.

– Sportsrettigheter er dyre i 2017. Men i TV 2 har vi fortsatt et brennende ønske om å kunne formidle de store sportsøyeblikkene, og det er jeg utrolig glad for. Champions League er blant de største idrettsøyeblikkene vi kan formidle. Med lag som Barcelona, Real Madrid, Chelsea og Bayern München kommer dette til å bli en fest på TV 2s kanaler.

– Hvordan blir disse kampene fordelt?

– TV 2 kommer til å ha en kamp hver eneste kampdag i Champions League, inkludert finalerundene. Og så vil selve finalen samsendes både hos MTG og TV 2.

– Blir det betal-TV eller åpne kanaler?

– For vår del kommer vi til å sende kampene på åpen kanal.

Sportsnyhetene: Cristiano Ronaldo-hat trick knuste Atlético Madrid