– Jeg er glad for at min sønn har sluttet å spørre om når jeg skal score

Chelsea-stjernen Nemanja Matic sprudlet i TV 2-intervju etter kampslutt mandag.

Se TV 2s intervju med Nemanja Matic øverst!

Chelsea – Middlesbrough 3-0

Stamford Bridge, London (TV 2:)

Chelsea leverte varene og gjenskapte sjupoengsledelsen til Tottenham på toppen av Premier League-tabellen mandag kveld.

Med ni poeng igjen å spille om for begge lag skal det ekstremt mye til for at Chelsea ikke blir mestere for andre gang på tre sesonger.

En av dem som meldte seg på i målfesten mandag var Nemanja Matic, som scoret sitt andre mål på fire kamper.

Han vil dog ikke være med på at han er i ferd med å bli en målscoringsmaskin, ettersom de to målene også er hans to eneste denne sesongen.

– Hehe. Jeg er ikke en målmaskin, jeg prøver bare å gjøre mitt beste. Selv om min posisjon er defensiv midtbanespiller så ønsker jeg selvfølgelig å score mål hvis jeg har muligheten, sa Matic til TV 2 etter kampslutt.

Serberen var i godt humør, og avslørte samtidig at de to scoringene har vært med på i hvert fall å stilne en av hans største «kritikere».

– De siste par ukene har jeg scoret to mål, og jeg er veldig glad for det. Og jeg er veldig glad for at min sønn har sluttet å spørre om når jeg skal score, lo Chelsea-strategen.

Klarte seg veldig fint uten sesongens beste spiller
Mandag viste de blå også igjen at de virkelig kan prestere uten Matics vanlige sentrale midtbanepartner N'Golo Kanté. Franskmannen, som tidligere på dagen fikk prisen som beviste at han er kåret til sesongens spiller i Premier League også av journalistene, ble hvilt med en liten muskelskade.

Dermed var det, for kun andre gang fra start denne sesongen, duket for den sentrale midtbanen som cruiset London-klubben til ligatittelen i 2014/15-sesongen: Cesc Fábregas og Nemanja Matic.

– Alle spillere i Chelsea er klare for å spille. Det er derfor vi er i denne klubben. Det har ikke noe å si hvem som spiller. Det viktigste er at vi følger ideene til treneren og gjør vårt beste. Vi vinner 3-0, det er stort for oss og jeg håper at vi vil fortsette slik helt til slutt, sa Matic.

Den storvokste serber fikk også skryt etter kampslutt.

– Han har en defensiv autoritet. Han gjør det enkelt. Konkurransen om plassene på laget er vill. Han er vært enestående med styrken sin, og spesielt med Kanté ute i dag, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Conte: – Fàbregas' utvikling er vår utvikling
I fraværet til sesongens kanskje største Chelsea-gigant, var nemlig Matic og Fàbregas upåklagelige sentralt i banen. To målgivende fra spanjolen gjorde at han ble kåret til banens bestemann.

– Han er et av de beste eksemplene på vår sesong. Hans utvikling er også vår utvikling. Vi har jobbet og funnet de riktige løsningene. Nå viser han at han er en fantastisk spiller, og jeg er glad på hans vegne. Han fortjener dette, sa manager Antonio Conte etter kampslutt.

Seieren betyr at Chelsea altså leder med sju poeng, og at ligatittelen kan sikres fullstendig allerede fredag. Da skal Matic og lagkameratene til The Hawthorns for å møte West Bromwich.

– Vi har tre kamper igjen og trenger tre poeng til for å bli mestere. Vi er glade. Vi har muligheten på fredag, men som du vet så er West Brom et vanskelig lag å møte. Vi forventer en hard kamp, men vi skal være klare, sa Matic til TV 2.

Conte: – En stor seier. Dette er enormt
Manager Antonio Conte var blant de Chelsea-ansatte som løp absolutt mest mandag, da han på vanlig vis herjet nedover sidelinjen underveis i oppgjøret. På pressekonferansen rundt en time etter kampslutt hadde dog italieneren roet seg noe.

– Jeg er litt avslappet. Dette steget var stort. Det var et stort steg for oss. En stor seier for oss på dette stadiet i sesongen. Det er enormt. Vi må ta ett steg til. Vi har muligheten til å gjøre det på fredag mot WBA, men det blir ikke enkelt. De er et veldig godt, fysisk lag og vi må ha full oppmerksomhet. Men ærlig talt, vi tok et stort steg i dag, sa Conte.

Faktisk brukte han ordet «step» (steg) oftere enn noe annet i de minuttene han talte for et fulltallig pressekorps på Chelseas presserom.

– Min beskjed til spillerne er at vi må ta et steg til. På dette stadiet av sesongen skal vi se på oss selv, og ikke vente på resultatet av andre kamper. På fredag kan vi fullføre denne ligaen og bli mestere. Men jeg gjentar at det ikke blir enkelt. Vi har tre muligheter for å bli mestere. Vi er nære, men vi må ta et steg til for å bli mestere i Premier League, hvilket er en fantastisk prestasjon for klubben, sa Conte.

Conte fortalte om press og sesongens verste øyeblikk
Chelsea-sjefen, som etter alle solemerker vinner ligaen i sin første sesong i engelsk fotball, minnet de oppmøtte journalistene om utgangspunktet forut for sesongstart. I 2015/16 ble Chelsea nummer ti.

– Forrige sesong var veldig dårlig. Og vi må ikke glemme at vi startet denne sesongen med mange problemer. Vi var flinke og fant den riktige veien for å ha en fantastisk sesong, men vi må ta det neste steget for å feire. Vi må vinne en kamp til. Jeg mener spillerne mine har opptrådt på riktig måte i denne situasjonen, sa Conte.

Italieneren skrøt også av spillergruppen, som reiste seg da det gjaldt som mest etter at Tottenham hadde forkortet forspranget fra ti til fire poeng i løpet av noen små uker forrige måned.

– Vårt verste øyeblikk var etter Manchester United-tapet. Tottenham vant, og det var vondt å se at vi bare var fire poeng foran. Så måtte vi møte dem i FA-cupen, så spille mot Southampton og så borte mot Everton. På det tidspunktet var det mye press, men spillerne viste vilje, styrke og fokus til å komme seg over det, og til å vinne ligaen. Det er et press, men nå er det et godt press. Det skaper begeistring. Vi må ha entusiasme og vilje. Spillerne mine fortjener å vinne ligaen, sa han.

Skrøt av Middlesbrough-fansen: – Vanskelig å se for seg det skje i Italia
Conte skrøt dog ikke bare av egne spillere og egen klubb. Også Middlesbrough, som mandag matematisk ble klare for Championship etter kun én sesong tilbake på engelsk fotballs øverste nivå, fikk fram lovordene hos Conte.

– Det er stort å se et lag som rykker ned, der spillerne klapper og fansen blir værende til spillerne har klappet ferdig. Det er viktig å feire egen seier, men også ha stor respekt. Jeg klappet, for dette er situasjoner som kun skjer i England. Det er vanskelig å se for seg at et lag som rykker ned skal få applaus fra supporterne i Italia. I hjertet mitt følte jeg for å klappe for disse supporterne.